Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Utolsó interjújában Juninhót kritizálta a Lyontól kirúgott Rudi Garcia

Szabó Christophe

Publikálva 26/05/2021 - 19:06 GMT+2

Rudi Garcia nehezen emésztette meg, hogy távoznia kellett a Lyon-tól.

Rudi Garcia

Fotó: Getty Images

Rudi Garcia nehezen emésztette meg, hogy távoznia kellett a Lyon-tól.

A L’Equipe-nek adott utolsó interjújában keményen kritizálta a csapat sportigazgatóját, Juninhót, akit később mind a klub elnöke, mind a játékosok is védelmükbe vettek a közösségi médiában.
Éles a kontraszt a lyon-i és a lille- szezonzáró között. Az észak-francia városban bajnoki cím utáni felvonulással, dicshimnusszal és egy elegáns elbúcsúzó beszéddel ért véget Christophe Galtier története, Lyonban viszont már nem ilyen rózsás a helyzet, a klubot másfél éve irányító Rudi Garcia belemenős interjúban kritizálta a klub szakmai igazgatóját, Juninhót. Rejtett utalások, passzív-agresszív stílus, és csupa olyan odaszúrás is helyet kapott, melyek Garcia korábbi távozásainál is fel-felbukkantak.

Udvarias beszólások sorozata

Mindössze három nap telt el, hogy hivatalosan is bejelentették távozását, Rudi Garcia mégis ezt a pillanatot találta meg, hogy a francia sportlapban nyílt sisakos támadásba lendüljön.
“Túl sok volt a nézeteltérés Junival. Minden jól indult. Szinte észrevétlenül változott meg a helyzet. Novemberben kezdődött, amikor 2-3 győzelem után a sportigazgató nem jött le többé gratulálni nekem az öltözőb.. Mint megtudtam, nem volt boldog, amiért nem játszattam a brazil igazolásokat. Nyerni akart, csak a saját játékosaival. Nagyon belefolyt a munkába, ami hatalmas erény, de azt tudom elképzelni, hogy beígérte nekik, hogy majd kezdők lehetnek. A téli igazolási ablak idején meglátogattam Vincent Ponsot-t (a klub alelnökét) és azt mondtam neki, hogy ‘mi folyik itt? Juni szeretne helyettem dolgozni’ Lehetetlen így folytatni a munkát. Ha akarja, meghagyom neki a kocsi kulcsait.”
Garcia kitért arra, hogy Juninho még túlságosan tapasztalatlan és a szezon közepén erőltette a brazil Jean Lucas játszatását Maxence Caqueret helyett. A klub elnökéről, Jean-Michel Aulasról szinte csak jókat nyilatkozott, állítólag minden este beszéltek telefonon és a legvégéig élvezte az elnök töretlen bizalmát.

Egyből jöttek a reakciók

Nem hagyták hidegen a klubnál dolgozókat Garcia szavai. Bruno Guimaraes, a Lyon középpályása a Twitteren csak annyit üzent a cikk egyik idézetére, hogy "minden akkor romlott el, amikor eltűnt a koherencia a döntéseidből”.
Jean-Michel Aulas klubelnök két tweetet is szánt az ügy lezárására. Ezekben kiemelte, hogy csalódott Garcia nyilatkozata miatt, szerinte a hidak felégetése nem vezet sehova, és hogy a nyilatkozata azt sugallja, Garcia elfelejtette, hogy hozzá tartozott a legjobb keret. Sajnálata mellett kitért arra is, hogy Juninho továbbra is minden támogatást megkap a klubnál, és hogy Garcia ne gyártson többé olcsó kifogásokat.

Nem az én hibám

Nem ez az első eset, hogy Garcia így becsapja maga után az ajtót. A legtöbb szurkoló, akiknek a klubjában megfordult azt szokta kifogásolni, hogy Garcia folyton hárítja a felelősséget: hol a bírókat, hol az , hol a , hol az ellenfelet, hol az időjárási körülményeket kifogásolja. Egy a lényeg: ő maga feddhetetlen.
Valószínűleg korábbi klubjához, az Olympique Marseille-hez kell visszatérni, hogy megtaláljuk, mikor vált ennyire karikatúra-szerűvé Garcia. A bajnokságban még jó első szezont futó, majd az Európa Ligában döntőig menetelő Garcia a harmadik marseille-i évében rúgta össze a port mindenkivel. Dimitri Payet a kirúgás után elmondta, hogy Garciaval “nem a legjobb körülmények között” váltak el, egy későbbi Lyon elleni mérkőzés alkalmával pedig még oda is integetett egy győztes gól után.
Garcia megfordult az AS Románál is, ahol szintén volt egy jó időszak, a mézeshetek, ami aztán hamar átfordult egy nyögvenyelős válásba. Az Il Mattino újságírója, Marco Giordana úgy fogalmazott:
Rudi Garcia egy kétarcú edző volt Rómában. Átélt olyan nehéz időszakokat, amelyek során nem tudta megmutatni a vezetői erényeit. Nem tudta igazán magáévá tenni a Róma légkörét és nem tudta a legjobbat kihozni magából.

Minden reggel elküldjük a legérdekesebb híreket a sportvilágból, válogatunk a legjobb cikkeinkből és megmutatjuk a nap legizgalmasabb pillanatait is. Az Eurosport napi hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés