A spanyol rendőrség gazdasági osztályának bűnügyi nyomozói vizsgálódtak a Barcelona labdarúgócsapatának stadionjában hétfőn. Josep Maria Bartomeu volt elnököt előállították.

A katalán egyesület szűkszavú közleményben tudatta, hogy a hatóság emberei a klub központjában jártak, de nem adott tájékoztatást az okokról.
A spanyol sajtó ugyanakkor arról ír, hogy a rendőrök a BarcaGate-ügyhöz kapcsolódnak, amelynek hatására október végén lemondott a korrupcióval vádolt elnök, Josep Maria Bartomeu. A mostani rendőrségi vizsgálat célja azt kideríteni, hogy a klub által megbízott cég folytatott-e ellenkampányt a közösségi médiában az őt kritizáló egykori és jelenlegi játékosokkal szemben.
Liga
Úton Messi hetedik Aranylabdája – legalábbis az edzője szerint
19/07/2021 13:43
A nap folyamán a nyomozók a rendőrségre kísérték a katalán klub több vezetőjét, köztük Bartomeut. A korábbi elnökhöz hasonlóan a rendőrök előállították Jaume Masferrert, az elnökség korábbi igazgatóját, Roman GómezPontit, a klub jogi osztályának vezetőjét és Óscar Graut, a jelenlegi főigazgatót. Sajtóhírek szerint minden jel arra utal, hogy a tanúk a kihallgatás után távozhatnak.
Az FC Barcelonánál vasárnap rendezik az elnökválasztást, amit január 24-én a koronavírus-járvány miatt halasztottak el.
Vége az interregnum állapotnak, elnököt választanak Barcelonában | Eurosport
Laporta (balról), Font és Freixa | Fotó: culemania.com Vasárnap felszáll a fehér füst a Camp Nouban, megválasztják ugyanis az FC Barcelona új elnökét. Összeszedtük, mit kell tudni a talpon maradt három jelöltről (Toni Freixa, Víctor Font, Joan Laporta), milyen ígéreteket tettek, illetve milyen gazdasági és sportszakmai tervek mentén képzelik el a klub irányítását.
MTI
Liga
Messi marad a Barcában, de már megvan, hova igazol utána
03/06/2021 11:44
Liga
Konkrét koncepció nélkül választotta ki új edzőjét a Real Madrid
02/06/2021 15:34