A francia hátvéd hosszú hónapok óta sérült, most egy francia televíziós műsorban beszélt arról, milyen gyötrelmes időszakon van túl.

Samuel Umtitit utoljára tavasszal láttuk futballpályán. Az FC Barcelona színeiben még egy májusi Celta Vigo elleni döntetlen alkalmával játszott (2-2), ekkor sérült le a vádlijára, majd júliusban a bal térdére. Azóta küzd a visszatérésével.
Katalóniában szinte nem is számolják már, hányszor sérült le a volt lyoni játékos. 2016-os érkezése óta nem játszott soha 25 meccsnél több meccset egy idényben, az utóbbi két év pedig maga volt a pokoljárás: ez idő alatt összesen nem játszott 28 mérkőzésnél többet. Clément Lenglet azóta látványosan beelőzte és úgy tűnik, Umtiti fényévekre van, hogy újra beverekedje magát a kezdőbe.
Liga
Messi marad a Barcában, de már megvan, hova igazol utána
03/06/2021 11:44
“Big Sam” gyakorlatilag a 2018-as világbajnokság óta nincs fizikailag a topon. Köztudott, hogy akkor sérült térddel játszotta le a tornát és egy orvosai által javasolt műtétet halasztott el azért, hogy ott lehessen Ororszországban.
"Megfizettem ennek az árát, de nem akarok áldozatként mutatkozni." - nyilatkozta Umtiti nemrég a Canal Football Club nevű televíziós műsornak. "Az utóbbi két év volt karrierem legsötétebb időszaka. Volt idő, amikor csak a szobámban akartam maradni, még lemenni a lépcsőn sem volt kedvem. Tele volt a hócipőm. Tele volt."
Melankóliáját jól jelzi, hogy amikor a klub júliusban bejelentette Umtiti újbóli sérülését, a játékos a következő üzenetet rakta ki az Instagramra:
"Szeretnék visszatérni a múltba. Nem azért, hogy megváltoztassam azt, hanem azért, hogy újraéljem, amikor boldog voltam, csak még nem tudtam róla."
"Többször is visszaestem, rásérültem, többek közt a vádlimra is, mert túl sokat kompenzáltam." - mondta Umtiti.
"Az elején csak térdprobléma volt, de idővel kiderült, hogy a teljes egyensúlyom borult meg."
"Abba kellett hagynom egy kis időre, feltennem magamban a helyes kérdéseket. Kis túlzással is, de mindent a nulláról kellett újrakezdenem.”
"Vegán lettem, nem eszem húst, se halat. Nagyon figyelek minderre. A növényi fehérjék azok, amelyektől jobban érzem magam. Tésztát már nem eszek egyáltalán. És meg kell mondjam, egyre jobban érzem magam a bőrömben. Három kilót fogytam, amire már nagy szükségem volt. Fizikailag sosem voltam ennyire a topon. Egyszerre szedtem fel izmot és szálkásodtam, mivel zsír is lement. Sosem dolgoztam még ennyit magamon, életemben nem figyeltem ennyire a részletekre. Hiszek abban, hogy ez fogja eldönteni, vissza tudok-e térni majd idővel."
Az életmódváltás és a kemény munka pedig még nem garancia a folytatásra. Umtiti azt is elárulta, hogy "kész harcolni a helyéért a Barcelonánál", ugyanakkor már félsikerként is elkönyvelheti az eddigi változtatásait.
Liga
Konkrét koncepció nélkül választotta ki új edzőjét a Real Madrid
02/06/2021 15:34
Liga
Eggyel több probléma a Realnál, indulhat az edzőkeresés
27/05/2021 19:26