A katalánok visszavonult védőlegendája örül, hogy egyelőre lekerült a napirendről Messi átigazolása és reméli, hogy az argentin klasszis hozzá hasonlóan elutasítja majd más klubok ajánlatát és Barcelonában fejezi be pályafutását.


A labdarúgás világa lényegében egész nyáron (de legalábbis a Barca számára megalázó 8-2-es vereséggel záruló BL-negyeddöntő után) attól volt hangos, hogy Lionel Messi hosszú évek nemzetközi eredménytelensége után besokallt és elhagyná a Barcelonát, ahol teljes felnőt pályafutását töltötte. 
Az argentin szerződése körül komoly vita alakult ki a klub és a játékos között, Messi pedig nem tudta kiharcolni, hogy a csapat ingyen elengedje, így végül úgy döntött, kitölti szerződése utolsó évét a katalánoknál és utána határoz a jövőjéről. A pillanatnyi patthelyzetben sokan abban bíznak, hogy az argentint mégis sikerül maradásra bírni, így van ezzel a Barca korábbi legendás védője, Carles Puyol is. Az egykori csapattárs szerint bíztató az a motiváció, amivel az argentin megkezdte a szezont:
Liga
Megalázta a játékvezetőt, két meccsre eltiltották a Barca edzőjét
30/04/2021 17:40
"
Ahogy az összes rajongó, úgy én sem szeretném, hogy Messi távozzon. (A nyáron) végül úgy döntött, hogy marad, nemrég pedig azt mondta, hogy motivált és nyerni szeretne, mi pedig reméljük, hogy még évekig velünk folytatja."

puyol-messi.jpg

Fotó: Eurosport

Puyol elmondta, megérti Messi motivációját az eligazolással kapcsolatban, azonban reméli, végül elutasítja más klubok ajánlatait. A védő elmesélte, annak idején ő is számos vonzó lehetőségre mondott nemet. A Milanba igazolás és a közös játék példaképével, Paolo Maldinivel például kifejezetten csábító volt számára:
"Jó lett volna a Milanban játszani Maldini mellett, aki nagy példaképem.
Ha viszont a klubod egyben az otthonod, nem érzed helyénvalónak más csapat mezét viselni.
Így 2014-ben a sérülésemet követően visszavonultam, hiába voltak ajánlataim spanyol és angol csapatoktól is."
Puyol így azon játékosok manapság egyre szűkebb táborát erősíti, akik egytelen klubban játszva egész pályafutásuk során vonultak vissza. Hogy Messi végül szintén ezt az utat választja, vagy jövő nyáron tényleg elhagyja Barcelonát és pályafutása utolsó éveire új kihívást keres, az alighanem csak a jelenleg zajló szezont követően fog kiderülni.
Goal
Liga
Előnyből, hazai pályán kapott ki a Barcelona
29/04/2021 19:17
Liga
Kiütötte ligautolsó ellenfelét az Atlético Madrid
18/04/2021 18:12