Pert fontolgat Lionel Messi és az FC Barcelona, miután kiszivárogtak a sajtóban a 2017-ben megkötött szerződésük anyagi feltételei.


Lionel Messit feldühítette az El Mundo vasárnapi cikke, amelyben bemutatták a 2017-ben aláírt szerződésének részleteit, ezért jogi útra terelné az ügyet - írja a football-espana.net. Az írás illeszkedik katalánok felelőtlen költekezéséről szóló narratívába, amely mostanság uralta a spanyol sajtót, miután kiderült, hogy a vártnál is mélyebb válságban van a klub.
Az FC Barcelona közleményben tagadta, hogy ők állnak a szivárogtatás mögött, egyúttal jelezték: támogatják a futballistájukat, és készen állnak bírósághoz fordulni. Az El Mundo azt írta, az argentin klasszissal 2017-ben kötött szerződés értelmében éves szinten 138 millió eurót tehetett zsebre, azaz összességében 555 millióval gazdagodott ebben az időszakban.
La Liga Santander
Fiatal, profilban megfelelő, Xavi is őt kérte – A City kispadjáról erősített a Barcelona
29/12/2021 20:58
Számításaik szerint ezzel Messi lehet a profi sport történetének legjobban fizetett sportolója.
Úgy tűnik, sikerült kibulizni minden idők legmagasabb fizetését, amelyet sportoló kapott | Eurosport
Lapértesülés szerint Lionel Messi elképesztő, 555 millió eurós (196 milliárd forint) szerződést kötött 2017-ben az FC Barcelona futballklubbal. Az El Mundo című spanyol napilap vasárnap arról számolt be, hogy a katalánok sztárja minden eddiginél busásabb megállapodást írt alá, amely négy évre szól, és idényenként 138 millió euróval (48 milliárd forint) gazdagíthatja őt.
Az argentin klasszis 17 éve erősíti a katalánokat, idén nyáron azonban várhatóan klubot vált, miután lejár a legutóbb 2017-ben meghosszabbított szerződése. Bár a klub szeretné megtartani a játékost, az elnökválasztás körüli problémák, illetve a felhalmozott adósság is nehezíti a megállapodást. Információk szerint a Barcelona 1,2 milliárd euróval tartozik.
Az El Mundóban megjelent cikkre a honlapján közzétett közleményben reagált a klub. Ebben azt írják, hogy a Barcelona és a futballista közötti megállapodást privát dokumentumban tekintik, amelyre a felek közötti titoktartás érvényes. Éppen ezért pert indítanának az újság ellen, mivel álláspontjuk szerint az információk nyilvánosságra hozatalával kárt okoztak.
La Liga Santander
Ancelotti összekapta a Real Madridot, és olyat tehet, amit edzőként senkinek sem sikerült
14/12/2021 14:17
La Liga Santander
Milyen játékstílus várható a Barcelonához visszatérő Xavitól?
10/11/2021 14:52