Víctor Font – Joan Laporta elsőszámú riválisa az FC Barcelona elnökválasztásán – szerint ellenfele regnálása alatt (2003–2010) kezdődött a katalán klub anyagi hanyatlása, a ciklusa vége felé. Ezért úgy gondolja, nem szabad már a gránátvörös-kékeknek a múltba tekinteniük, csakis előre – mondta a

Rac1

katalán rádiónak adott interjúban az üzletember. Választási programjának jelmondata is ez:

Sí al Futur

vagyis

„Igen a jövőre”.


„Maximális tisztelet illeti Joan Laportát azért, amit anno a klubért tett, de a mostani válság kísértetiesen hasonlít azokra az időkre” – kezdte Víctor Font. „Főleg az utolsó két éve volt ilyen, azóta pedig csak bonyolódott a helyzet.”
A Barcelona legsikeresebb ex-elnöke a legesélyesebb a közelgő választáson | Eurosport
Az El Mundo Deportivo felmérése szerint az FC Barcelonát 2003 és 2010 között már irányító Joan Laporta a legnagyobb favorit a három hét múlva esedékes elnökválasztáson. A megkérdezettek több mint fele szavazna az ügyvédre, őt követi Víctor Font.
La Liga Santander
Fiatal, profilban megfelelő, Xavi is őt kérte – A City kispadjáról erősített a Barcelona
29/12/2021 20:58
A katalán üzletember szerint riválisa utolsó elnöki évében 450 millió euró volt a klub adóssága, míg a bevétele „csak” 400, az arányok pedig szinte ugyanazok, mint az utóbbi időben. Kiemelte, akkoriban történt „robbanás” a fizetések tekintetében, és szálltak el az átigazolási díjak, ezeket pedig a mai napig nyögi a klub.

„A mostani válság alapjait Laporta tette le”


„Mi nem vállalunk majd effajta rizikót. Kreatív, intelligens átigazolásokra van szükségünk, egészséges egyensúllyal a sportszakmai és a pénzügyi célok között. Kétszázmilliós deficittel fogjuk zárni az évet, így a következőt költségcsökkentéssel kell kezdenünk, szem előtt tartva azt is, hogy jó csapatunk legyen. Nem könnyű, mert a fizetések már rég elszálltak” – utalt Lionel Messi bérére (is) Font. „Prioritás, hogy velünk maradjon nemcsak játékosként, hanem visszavonulása után is. Nem a pénzen múlik, ezt tudjuk, mert ő maga mondta, hanem az együttes jövőképén, amit felvázolunk neki.”
Laporta: „Ha azt akarjuk, hogy Messi maradjon, minél előbb elnököt kell választani" | Eurosport
Három jelölt maradt az FC Barcelona elnöki pozíciójára - a madridi Onda Cero rádió a legesélyesebbet, Joan Laportát látta vendégül kedden. A Barcelona egykori elnöke beszélt vezetői terveiről, Leo Messi jövőjéről, Xavi esetleges visszatéréséről, az új stadionról és arról, honnan jött az ötlet, hogy a Santiago Bernabéu stadion előtt is óriásplakátot helyezzen el a kampány során.
Tervei szerint hosszú távú kontraktust kínálnának az argentinnak, ugyanakkor olyan pénzügyi kondíciókkal, melyek a klub számára is fenntarthatóak. A szerződése kiszivárogtatásáról azt mondta: megválasztása esetén átfogó vizsgálatot és meghallgatásokat kezdeményez, hogy minél előbb kiderüljön, ki hozta nyilvánosságra az adatokat, s robbantotta ki a játékos számára „sok kárt okozó” ügyet. Josep Maria Bartomeu elnökségével kapcsolatban elvetette a „kollektív felelősségre vonást”, de az ottani visszásságokról is tájékoztatná a tagokat és azt nem zárja ki, hogy egyénileg lesznek majd, akiket elővesznek. Az új Camp Nou nevéről egyelőre nem mondott konkrétumokat, annyit azonban elárult, hogy már tárgyalt cégekkel, melyek hajlandóan lennének fizetni a névadásért.

Xavi, Koeman és Cruyff a csapatban


A labdarúgást érintő témáról elmondta, sajnálja, hogy Eric García téli szerződtetése nem jött össze, főleg, hogy Ronald Araújo is kidőlt a sorból. Szóba került természetesen Xavi Hernández és a vezetőedző személye is.

victor-font2.JPG

Fotó: Eurosport

„Általános igazgató lenne a projektünk szerint, melyen ő is dolgozott, és a rendelkezésünkre fog állni, amint szüksége lesz rá a Barçának. Nem zavar, hogy keveset szólal fel, az annál inkább, hogy más jelöltek előszeretettel keltenek zavart vele kapcsolatban.
Ronald Koeman
marad az edző, ha jól teljesít; Xavi is azt mondta, ez esetben helye van a stábban. A sportigazgatónk
Jordi Cruyff
lesz, őt két olyan ember fogja segíteni, akik hasonlóan látják a labdarúgást.”
Víctor Font meggyőződése, hogy az ő projektjükre van szüksége most a Barcelonának: „a Barça életem szenvedélye, ha bármikor a segítségére lehetek, itt leszek.”
A koronavírus-járvány miatt elhalasztott elnökválasztást jelen állás szerint március 7-én tartják.
via Rac1
La Liga Santander
Ancelotti összekapta a Real Madridot, és olyat tehet, amit edzőként senkinek sem sikerült
14/12/2021 14:17
La Liga Santander
Milyen játékstílus várható a Barcelonához visszatérő Xavitól?
10/11/2021 14:52