Gareth Bale 

állítása szerint

 hajlandó távozni a Real Madridtól és nyitott a Premier League-be való visszatérésre, klubja azonban - eddig - megakadályozta, hogy új fejezetet nyisson a pályafutásában. A Sky Sports írása nyomán összefoglaltuk, milyen lehetőségei lehetnek a 31 éves walesi klasszisnak.


A játékos és a klub kapcsolata évek óta feszültnek mondható, ráadásul az idő előrehaladtával egyre és egyre rosszabb lett a helyzet. A nemrég véget ért szezonban minden tekintetben sikerült elérni a mélypontot, Bale gyakorlatilag peremember lett a Madridnál, és ha nagy ritkán pályára lépett, akkor sem alkotott maradandót. A logikus lépés a klubváltás lenne, csakhogy a játékos csillagászati összeget keres a spanyol fővárosban, amiről ő maga lemondani nem hajlandó, más meg - leszámítva néhány kínai érdeklődőt - kifizetni vonakodik azt.
Tavaly nyáron egyébként közel állt a klubváltáshoz a walesi, a valaha volt legjobban fizetett labdarúgó lett volna, a transzfer azonban meghiúsult, mert a Real Madrid az utolsó pillanatokban kihátrált az üzletből, miután a Jiangsu Suning nem kívánt átigazolási díjat fizetni.
Liga
Úton Messi hetedik Aranylabdája – legalábbis az edzője szerint
19/07/2021 13:43
Bale visszavágyik Angliába, ám a Real Madridnál rendre keresztbe tesznek neki | Eurosport
Gareth Bale, a Real Madrid walesi válogatott labdarúgója szerint klubja gátolja meg abban, hogy visszatérjen a Premier League-be. A 31 éves szélső a Sky Sportsnak a walesi válogatott edzőtáborában azt mondta, a jövője a Real Madrid kezében van, és ha lenne lehetősége, szívesen visszatérne az angol élvonalba, de ez nem rajta múlik.
Azóta Bale 20-szor lépett pályára a Real színeiben, a La Liga újraindítását követően pedig kétszer kapott lehetőséget. Zinedine Zidane vezetőedző a Manchester City elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharc előtt azt mondta a sajtónak, hogy a walesi nem is nagyon akar már játszani, és ha úgy alakulna, szívesen visszatérne Angliába. "Ha adódna lehetősége a Premier League-ben, akkor azt egyértelműen megfontolná" - mondta. A kérdés viszont változatlanul az, melyik klub hajlandó rizikózni a sérülékeny és drága támadóval.

Tottenham - jöhet a visszatérés?


A spanyol Sport nevű napilap információi szerint a Real Madridnak már nincsenek nagy elvárásai, azzal is elégedettek lennének, ha valaki kifizetne érte 15 millió fontot. Ez alapjáraton egyik PL-klubnak sem esne nehezére, viszont a heti 534 ezer fontos fizetése teljesen felborítaná a fizetési egyensúlyt, ennyit még korábbi klubja, a Tottenham sem fizetne ki neki. José Mourinho egyébként bevallottan nagy rajongója a támadónak, a Spurs vezetőedzőjeként, és korábban a Manchester United trénereként is tett utalást arra, hogy szívesen dolgozna vele.
Mourinho mindig is szeretett rutinos játékosokra építeni, ugyanakkor januárban azt mondta, nagyon élvezi a Tottenham fiataljaival végzett közös munkát. "Nagyon izgalmas dolog egy fiatal csapatot edzeni. Normál esetben a fiatalok - feltéve, hogy megvan bennük a szükséges minőség és a megfelelő személyiség - nem érzik a nyomást. Félelem nélkül, nyitott szemmel, a jövőjükért dolgozva játszanak. Több mint boldog vagyok" - mondta az edző, aki eleve annak tudatában vágott bele az észak-londoni kalandba, hogy a klub előszeretettel épít fiatalokra.

bale-spurs-min.jpg

Fotó: Eurosport

Az is kérdés, hogy milyen céljai vannak Bale-nek. BL-ben szeretne játszani? Kupagyőzelmek motiválnák? Vagy megelégedne azzal, hogy visszalép egy kicsit, de cserébe rendszeresen futballozik? Az sem biztos, hogy a Spursnek szüksége van a walesi játékosra, a támadósor ugyanis épp hogy telített, Harry Kane mellett Heung-Min Son a csapat első számú gólfelelőse, a támadósor másik oldalán pedig Lucas Mourára és Erik Lamelára számíthat Mourinho, a télen pedig Steven Bergwijnt is megszerezte a csapat 27 millió fontért.

Manchester United - a hajó, ami elúszott


Volt olyan időszak, amikor a Vörös Ördögök mindent megtettek volna annak érdekében, hogy Gareth Bale az Old Traffordon kössön ki. Ez főként Sir Alex Ferguson idejében volt igaz, megállapodás azonban nem lett a dologból, Bale útja pedig inkább Spanyolországba vezetett. Azóta többször felmerült, hogy az MU visszacsábítaná a walesit Angliába, legutóbb 2017 környékén volt ettől hangos a sajtó, mostanra viszont az érdeklődés alábbhagyott, és inkább az lenne a meglepetés, ha komoly érdeklődést mutatnának a futballista iránt.
Elrettentő példaként szolgálhat a katasztrofális, Alexis Sánchez-igazolás, ami talán arra sarkallhatja a klubot, hogy megfontolja: hajlandó-e pénzt áldozni egy a csúcson túljutott, 30 fölötti játékosra. Ole Gunnar Solskjaer irányításával az MU inkább a fiatalabb, feltörekvőben lévő - lehetőleg hazai - játékosokra kezdett koncentrálni, ilyen szempontból sokkal jobban illene a klubhoz Jadon Sancho, aki régóta ott van a kívánságlistájukon. A norvég edzőnek ráadásként már most sok egót kell menedzselnie, aligha hiányzik neki egy újabb sztár.

Premier League - a többi sztárklub is valószínűtlen


Képességek alapján Bale a legtöbb Premier League-élcsapatnál megállná a helyét, az életkora, a stílusa és a fizetése azonban sokat levon az értékéből. A másik manchesteri csapatnál jelenleg Lionel Messi leigazolása a prioritás, és Pep Guardiolát valószínűleg amúgy sem nagyon vonzza a lehetőség, hogy a walesivel dolgozzon. Liverpoolban inkább a támadósor megfiatalítása lenne a cél a közelgő években, míg a Chelsea egy életre elegendő támadópotenciált halmozott fel ezen a nyáron, Bale-re már semmi szüksége nincs a csapatnak.

bale-mu-min.jpg

Fotó: Eurosport

Franciaország - újabb sztártrió?


A Paris Saint-Germaint már csak megszokásból is illik feltenni a listára, hiszen nekik anyagilag nem jelentene különösebb problémát a transzfer nyélbe ütése. Arra is volt már példa, hogy marketingszempontokat figyelembe véve idősödő játékosokat igazoltak, például David Beckhamet vagy Gianluigi Buffont. Csapatépítési szempontból viszont kevés érv szólna a walesi mellett, Neymar és Kylian Mbappé helye betonbiztos, mint ahogyan Angel Di Maria is meghatározó játékosnak számít Thomas Tuchel rendszerében.

Kína - jöhet a második felvonás


Miközben Európában a legtöbb klubvezetőt a szívinfarktus kerülgeti, ha csak belegondol abba, milyen áldozatokkal járna Bale szerződtetése, Kínában több klub is megengedhetné magának, hogy brutális összeget utaljon a walesi számlájára. Tavaly például a Jiangsu Suning heti 1 millió (!) fontos fizuval csábította Bale-t, és ha nincs az utolsó pillanatos vétó, a walesi talán akkora hatást gyakorolt volna a Kínai Szuperligára, mint anno David Beckham az MLS-re. Egy dolog biztos: most már nem gördítene a Real akadályt Bale távozása elé.
Bale lehet az új Beckham Kínában | Eurosport
Az elmúlt hetekben a Real Madrid háza táján az egyik legnagyobb kérdés az volt, hova lehet úgy eladni a Madridhoz egyébként ragaszkodó Gareth Bale-t, hogy a lehető legtöbb bevétel érkezzen a kasszába, amelyből elég rendesen kiköltekezett az újjáépülő csapat. A válasz viszonylag egyszerű: Kínában imádják a játékost, és rendelkezésre is áll a pénz, ami a Távol-Keletre csábításához szükséges.

Real Madrid - két év van a szerződéséből


Bármennyire is szomorú, még mindig az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy minden marad a régiben, és a walesi kitölti 2022-ig szóló szerződését a klubnál. Ahhoz, hogy reális legyen Bale klubváltása, le kellene mondania a fizetése jelentős részéről, azt pedig már korábban egyértelművé tette, hogy erre nem hajlandó. Ilyen szempontból tehát ez patthelyzetnek tűnik, kivéve, ha időközben sikerül valamelyest javítani a felek viszonyán, például Florentino Pérez meg tudja győzni Zidane-t, hogy érdemes pályára küldeni a támadót.
via Sky Sports
Liga
Messi marad a Barcában, de már megvan, hova igazol utána
03/06/2021 11:44
Liga
Konkrét koncepció nélkül választotta ki új edzőjét a Real Madrid
02/06/2021 15:34