Gerard Piqué, az FC Barcelona középső védője nagyon szomorú amiatt, ahogyan klubja Lionel Messi távozási szándékához hozzáállt, és a

La Vanguardiá

nak adott nyilatkozatában emellett arról is beszélt, hogy az argentin játékos nevét kellene viselnie a felújításra váró stadionnak.


"Ő olyan játékos, aki nagyon sokat tett a klubért 16 év alatt. (...) Köteles vagy megállapodni vele. Elfogadhatatlan, hogy a két fél ilyen távol legyen egymástól" - vélekedett a 33 éves, 102-szeres spanyol válogatott labdarúgó.
Szerinte Messi eleget tett ahhoz, hogy joga legyen eldönteni, menni akar-e.
Liga
A Real megmutatta, miért kell a 94. percig harcolni
09/05/2021 21:26
"Ha én lettem volna az elnök, másként viszonyultam volna ehhez" - utalt arra, hogy a klub, illetve annak vezetője, Josep Maria Bartomeu ragaszkodott a 700 millió eurós kivásárlási ár megfizetéséhez.
A hatszoros aranylabdás, vb-ezüstérmes argentin támadó a rosszul sikerült előző idény után, augusztusban jelezte, hogy távozni akar, de nem engedték el.
Piqué szerint felháborító, hogy a világ legjobb játékosa, akinek olyan sokat köszönhet a klub, egy nap arra ébred, menni akar, mert úgy érzi, nem hallgatják meg őt.
"Azon gondolkodom, hogy fordulhat ez elő - folytatta. - Mi történik? Leo mindent megérdemel. Az új stadionnak az ő nevét kell viselnie, és csak azután jöhet a szponzornév."
A világ és Európa-bajnok védő - aki kedden hosszabbította meg a szerződését 2024 nyaráig - ezzel együtt úgy érzi, hogy az elvetélt klubváltás után Messi most jól érzi magát.
"Nagyon benne van a dolgokban, nagyon lelkes. Visszatükrözi az öltözői hangulatot, ha jól érzi magát, mindenki derűs" - tette hozzá.
A 33 éves Messi szerződése jövő nyáron jár le Barcelonában.
A Camp Nou és környezetének felújítása - melynek 2017-ben kellett volna elindulnia, hogy 2021-re befejeződjön - még alig kezdődött el.
MTI
Liga
Újabb műtét vár a Barcelona 18 éves szupertehetségére
06/05/2021 15:52
Liga
Megalázta a játékvezetőt, két meccsre eltiltották a Barca edzőjét
30/04/2021 17:40