Luis Suárez nemrég egy interjúban elárulta, tiszteletlennek tartotta azt, ahogyan a Barcelona vezetősége bánt vele tavaly nyáron. Szerinte ugyanis azzal az indokkal bontották fel a szerződését, hogy már túl öreg, és nem képes azon a szinten futballozni, amit a klubnál elvárnának. Bár magát a döntést elfogadta, úgy érzi, többet érdemelt volna hat évnyi szolgálat után.


Idén nyáron a szokásosnál kevesebb mozgást hozott az átigazolási időszak, a járvány gazdasági hatásai ugyanis óvatosságra kényszerítették a klubokat. Sőt, volt ahol a költségcsökkentés címén szerződést bontottak nélkülözhetőnek tartott játékosokkal; így járt Luis Suárez is. Az uruguayi klasszis végül az Atlético Madridnál kapott lehetőséget a folytatásra, ahol gólokkal hálálta meg a bizalmat: gyorsan csapata első számú gólfelelősévé lépett elő, 23 fordulót követően Lionel Messivel holtversenyben vezeti a góllövőlistát.
A 34 éves támadónak extra motivációt jelent, hogy a Barcelona épp azzal indokolta a szerződésbontást, hogy már nem képes a klub által elvárt szinten teljesíteni. Suárez sértőnek találta ezt az állítást, a játékával ugyanis nem szolgált rá a kritikára, elvégre Messi mellett ő volt a katalánok legeredményesebb támadója. Szeptemberben egyébként a világklasszis argentin is védelmébe vette jó barátját, és élesen kritizálta a klub vezetőségét, amiért épp tőle váltak meg. Távozásának körülményeiről a France Footballnak nyilatkozott Suárez.
La Liga Santander
Fiatal, profilban megfelelő, Xavi is őt kérte – A City kispadjáról erősített a Barcelona
29/12/2021 20:58

Suárez 16 gólnál jár ebben az idényben.

Fotó: Eurosport

"Az zavart leginkább, amikor közölték velem: túl öreg vagyok és nem tudok már olyan magas szinten teljesíteni, ami egy igazán jó csapatnál szükséges. Ez egyáltalán nem tetszett. Ha három-négy éven át semmit nem értem volna el a Barcelonánál, megértettem volna. Csakhogy én minden alkalommal 20 gól felett zártam, remek statisztikáim voltak, csak Leo előzött meg. Ma is látjuk, hogy nem könnyű a Barcánál játszani. Sok szerzemény teljesítménye elmarad a várakozásoktól. Én hat éven át tartottam a szintet, és azt hoztam, amit elvártak tőlem."
"Megváltozott a helyzet Barcelonában, és a klubnak változtatnia kellett. És én ezt el is fogadtam. Egyedül az zavart ebben, hogy ezt ilyen formában hajtották végre. Úgy gondolom, hogy némi tisztelet kijárt volna nekem. Tehetetlen voltam ezzel a döntéssel szemben. Azt éreztem, már nem számítanak rám, ezért a büszkeségem is azt mondatta velem, folytatni fogom, hogy megmutathassam, mennyit érek. Ezért alakult úgy, hogy az Atlético, amely egy versenyképes csapat, megnyert magának" - fogalmazott Suárez.
Az uruguayi támadó a 2015/16-os idényben volt a csúcson, amikor minden sorozatot figyelembe véve 59-szer talált a kapuba. Teljesítménye azóta is átlagfeletti volt, de tagadhatatlanul csökkenő tendenciát lehetett megfigyelni: az utolsó két szezonjában 23 és 21 gólt szerzett. A váltás azonban jót tett Suáreznek, minden sorozatot, elvégre már az idény kétharmadánál megközelítette az előző években megszokott góltermést; ráadásul az Atlético Madrid is kiváló idényt fut, 23 bajnokit követően három ponttal vezeti a spanyol bajnokságot.
via goal.com
La Liga Santander
Ancelotti összekapta a Real Madridot, és olyat tehet, amit edzőként senkinek sem sikerült
14/12/2021 14:17
La Liga Santander
Milyen játékstílus várható a Barcelonához visszatérő Xavitól?
10/11/2021 14:52