A Barcelona egykori alelnöke szerint méltóságon aluli lenne, ha Lionel Messi hivatalos iratok és pereskedés útján távozna a katalánoktól, inkább meg kéne gondolnia a helyzetet. A korábban a Real Madridot is edző honfitársa szerint viszont a klubnak minél előbb túl kéne lépnie az elvesztésén.


Nem csendesülnek a hírek a Barcelonától közel húsz év után távozni akaró Lionel Messi kapcsán. Míg kis túlzással a teljes európai sportsajtó azt találgatja, hol folytathatja az argentin klasszis, a katalán klubnál még egyáltalán nem mondtak le a megtartásáról. A Messi szerződésében szereplő záradék (melynek értelmében ingyen távozhatna) koránt sem egyértelmű, így egyre valószínűbb, hogy az ügy a klub és a játékos között pereskedéssel érhet véget. Ettől a helyzettől viszont többen óvnák a feleket.
Csapatok, amelyek versenyben lehetnek Lionel Messi megszerzéséért | Eurosport
Az elmúlt napokban számos klubnál eljátszottak Lionel Messi szerződtetésének gondolatával. A legtöbb helyen természetesen csak a közösségi médiás felületeket kezelő emberek poénkodtak, hiszen a Barcelona klasszisának leigazolását a valóságban nagyon kevés csapat engedheti meg magának. A Sky Sports összeszedte, kik lehetnek Messi valódi kérői.
Liga
Úton Messi hetedik Aranylabdája – legalábbis az edzője szerint
19/07/2021 13:43
Jordi Mestre, a Barcelona egykori alelnöke szerint az, ahogy Messi egy burofaxszal (lényegében a magyar térítvény elektronikus formája Spanyolországban) jelezte távozási szándékát, méltatlan az argentin legenda státuszához. Szerinte még mindig van lehetőség elkerülni a csúnya szakítást, a játékosnak csak újra kéne gondolnia a helyzetét és leülnie a vezetőséggel:
"
Remélem átgondolják a helyzetet, leülnek egymással és találnak valamilyen megoldást. Ha az ügyvédek és a burofax szerepet játszik, az egész helyzet túl bonyolult lesz.
Leo távozásának méltóságteljesnek kéne lennie.
A világ valaha volt legjobb játékosa nem távozik egy burofaxszal
"

messi-atigazolas.jpg

Fotó: Eurosport

Mestre egyébként a klub álláspontján áll az ügyben, szerinte Messi szerződése él a következő szezonra:
"
Meglep, hogy ilyen kitétel volt a szerződésében. A kontraktus 2016-tól 2021-ig szólt, az utolsó év pedig automatikusan életbe lépett, azzal hogy június 10-ig nem mondott semmit. A döntés a Barca kezében van. A klub nemet mondott, a liga szintén. J
únius 10 előtt kellett volna szólnia, ha nem akar maradni.
"
Azt viszont az egykori klubvezető is elismeri, hogy az argentin van akkora ikon, hogy eldönthesse, mikor akar távozni:
"Vannak olyan klublegendák, mint Xaxi, Puyol és Iniesta, akik tettek annyit a csapatért, hogy eldöntésék, mikor távoznak, vagy mikor jár le a szerződésük."
Jelen állás szerint viszont az egyetlen lehetőség arra, hogy Messi elhagyja a Barcát, ha valaki kifizeti a kivásárlási árként meglévő 700 millió eurót, ami valószínűtlen. A korábbi argentin válogatott Jorge Valdano szerint azonban a klubnak nem éri meg keménykednie, mivel Messi nem hajlandó többet játszani a csapatban:
"
Vagy más klubba igazol vagy otthon marad, de már elhagyta a Barcelonát. Efelől semmi kétségem sincs.
Minél hamarabb elfogadják, hogy elvesztették a történetük legjobb játékosát, annál hamarabb koncentrálhatnak az újjáépítésre.
"
A kilencvenes években a Real Madridot is edző egykori játékos szerint a helyzet hosszú távon minden érintett félre nézve káros: 
"
Nem tudom meddig tart majd az állapot, de jelenleg mérgező hatása van a klubra, Messire és a ligára nézve is. (A klubelnök)
Bartomeu biztos azt hiszi, ha Messi megy, neki is távoznia kell...
de elhúzni ezt a problémát káros lehet a Barcára nézve.
"
via Goal
Liga
Messi marad a Barcában, de már megvan, hova igazol utána
03/06/2021 11:44
Liga
Konkrét koncepció nélkül választotta ki új edzőjét a Real Madrid
02/06/2021 15:34