Eden Hazard teljesítménye minden tekintetben csalódást okozott a Real Madridnál. Legendás önbizalmának nyoma sincs, a gólokkal és gólpasszokkal adós maradt, ráadásul sérülések is gyötörték. Egy internetes szavazás alapján a szurkolók nagyobb részének elfogyott a türelme a belga támadóval szemben, Zinedine Zidane azonban továbbra is hisz a formába lendülésében. 


Minden átigazoláson áteső futballista életében meghatározó pillanat, amikor az első edzésen találkozik az új társakkal. Loic Remy esetében ez hatványozottan igaz volt, hiszen a Chelsea-nél valódi sztárokkal futballozhatott egy csapatban, köztük Eden Hazard-ral. Az első emléke mégsem volt teljesen pozitív. "Nem védekezett igazán jól a gyakorlat során. Edzés végén eladta a labdát, én pedig megkérdeztem tőle: 'Te így szoktál edzeni?' Ő pedig azt felelte: 'Ne aggódj, én vagyok a főnök.' Nem arrogáns, hanem a maga lezser módján" - mondta a belgáról.
"Eljött az első mérkőzés, én a padon ültem a Swansea ellen. Diego Costa triplázott, ezért José Mourinho a pályára küldött, és sikerült a bemutatkozó meccsemen gólt szereznem. Persze csak azt követően, hogy Eden végigtáncolt a tizenhatos körül, mielőtt az előkészítést jegyző Oscarhoz passzolt volna. Nagyon boldog voltam az öltözőben. Eden pedig odajött hozzám, és azt mondta: 'Most már te is láthatod, hogy ki itt a főnök!'"
La Liga Santander
Fiatal, profilban megfelelő, Xavi is őt kérte – A City kispadjáról erősített a Barcelona
29/12/2021 20:58
Ez a fajta önbizalom, amely angliai időszakában meghatározta a játékát, mostanra teljesen eltűnt, a Real Madrid-szurkolók nagy bánatára. "Casemirótól kapott labdát középen, de fogalma sem volt arról, mit kellene tennie" - állapította meg az Athletic Bilbao ellen elszenvedett vereséget követően az AS riportere. "Ez visszatérő elem volt a játékában: akart valamit csinálni, de képtelen volt rá - talán nem tudta, hogyan tegye. Ehelyett lefagyott, amikor szembekerült a védőkkel. Az a szörnyű, hogy ezt már rendszeresen lehet nála látni."

Remyt a meccsen már lenyűgözte Hazard teljesítménye.

Fotó: Eurosport

Riportjában arról is említést tett a lap, hogy mostanra a szurkolók bizalma is megrendült a futballistában. Ezt a másnap közzétett szavazás is megerősítette, az AS honlapján szavazók 25%-a válaszolta azt, hogy Hazard-nak a padon lenne a helye, 44%-uk pedig egyenesen az eladására voksolt. "Hazardnak nem szabadna kezdenie" - állapította meg a Real Madrid korábbi játékosa, Predrag Mijatovic. "Erről azonban Zinedine Zidane dönt és edzéseken is ő látja. Azonban a Real Madrid jól boldogul nélküle, és ez az aggasztó benne."
Kétségtelen, hogy a számok nem vetnek túl jó fényt a belgára nézve. 2019-ben a Real Madrid 100 millió eurót fizetett érte a Chelsea-nek, azóta csupán hét gólban működött közre közvetlenül: háromszor ő maga talált be, négyszer előkészítő volt. Hazard-t részben a sérülések akadályozták meg a beilleszkedésben. 16 hónap alatt nyolc ízben szedett össze kisebb-nagyobb sérülést, és már most több meccset hagyott ki, mint a hétéves chelsea-s pályafutása során. Miközben ez valamelyest felmenti, önmagában véve súlyos problémának minősül.
Bár akadnak kivételek - például Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic - általánosságában az jellemző, hogy minél idősebb egy játékos, annál sérülékenyebb. Hazard a maga 30 évével nem számít kimondottan öregnek, és miután a sporttudomány fejlődésének köszönhetően sokan képesek a harmincas éveikig elnyújtani a csúcsformát, nála sem törvényszerű a visszaesés. Mindenesetre egyre többen emlegetik a belga sztár kapcsán Kakát, aki a Santiago Bernabeuban képtelen volt megmutatni a tudását a sorozatos sérülések miatt.
Csatárgondok a Realnál: Jovićék röhögnek, Benzema meg egyedül van | Eurosport
A Cristiano Ronaldo távozása utáni érában felszabadult Karim Benzema rendesen termeli a gólokat, ám egymaga alighanem kevés lesz ahhoz, hogy újra BL-t nyerjen a Real Madrid, ráadásul a spanyol bajnokságban is jelentős hátrányba került a városi rivális Atléticóval szemben. Luka Jovićot - jogosan - elpasszolták kölcsönbe, de a többi, maradó fiatal sem ér fel a 9-es mellé/mögé.
Hazard-nak - ha nem is kimondottan sok - de van még ideje, hogy a gyenge kezdés ellenére bizonyítson a madridi közönségnek. Mindenekelőtt azért, mert a klubnak anyagi fedezet híján egyszerűen nincs meg lehetősége, hogy egy hozzá hasonlóan nagy sztárt szerződtessen a helyére. Hiába figyeli régóta Florentino Pérez a PSG klasszisát, Kylian Mbappét, a covidsújtotta gazdasági környezetben elképzelhetetlen, hogy előteremtsék a klub által kért összeget. Legkorábban tehát 2022-ben jöhet szóba a leigazolása, amikor lejár a szerződése Párizsban.
Másodsorban pedig Zidane is bízik a belga játékosban, végtére is már 2009-ben Pérez figyelmébe ajánlotta az akkor még csak szárnyait bontogató támadót. "Nem hinném, hogy az emberek megelégelték volna" - mondta Zidane az elveszített szuperkupa-elődöntőt követően. "Türelemre van szüksége. Szeretné megszakítani ezt a rossz sorozatot. Csütörtökön nem csak Eden szenvedett. Gyengén kezdtük a mérkőzést, a második félidőben azonban jók voltunk" - érvelt a játékos mellett a Real Madrid vezetőedzője.
Valójában nem sok elem volt Hazard játékában, ami bizakodásra adhatott volna okot, Zidane a második félidő derekán le is kapta a pályáról, hátha Vinicius Junior több sikerrel jár. Ha már a brazil szóba került: Hazard még szerencsésnek is mondhatja magát, hogy a fiatal szélső sem tudott kiegyensúlyozottan teljesíteni, és így nem jelent valódi alternatívát. Hazard pozíciója még potens konkurencia hiányában is megingott, és hacsak nem javul jelentősen a formája, elkerülhetetlen lesz, hogy végleg kikerüljön a csapatból.

Hazard számára inkább küzdelem a Real Madrid.

Fotó: Eurosport

A belga egyik nagy problémája, hogy egyik poszton sem nyújtott maradandó teljesítményt, pedig Zidane tesztelte középen és szélen is. A sérülésekkel szintén szerencsétlen Marco Asensio például jobban mutatott a madridi támadósor bal oldalán, ami a Bilbao ellen is kiderült. Közben az is érthető, hogy Zidane ragaszkodik a belgához, hiszen tisztában van azzal, hogy egy teljesen egészséges, önbizalomtól duzzadó Hazard mennyit dobhatna a Real játékán, amelynek ráadásul épp a támadások befejezésével akadt a legtöbb problémája Ronaldo távozása óta.
Az idő rohamosan fogy, főleg egy olyan klubnál, amely híres a könyörtelenségéről. A tehetsége alapján jó helyre került Hazard, viszont az önbizalmát megtépázták az előző hónapok megpróbáltatásai, és Madridban aligha érezheti főnöknek magát. Az a nagy szerencséje, hogy ez a szerep Zidane-t illeti meg.
via goal.com
La Liga Santander
Ancelotti összekapta a Real Madridot, és olyat tehet, amit edzőként senkinek sem sikerült
14/12/2021 14:17
La Liga Santander
Milyen játékstílus várható a Barcelonához visszatérő Xavitól?
10/11/2021 14:52