Nem a két gigász idénye eddig a 2020/2021-es szezon Spanyolországban, hiszen a Barcelona sokat megénekelt elhúzódó válsága mellett, a maga szintjén, a Real Madrid sincs jó passzban mostanság. A blancók már beszedtek két vereséget a bajnokságban, az egyiket ráadásul hazai pályán, valamint a Bajnokok Ligájában is csak a harmadik forduló hozta meg az első győzelmüket. A csapat sikertelenségekor rendszerint felmerülő edzőkérdés elébe ment most Toni Kroos, aki leszögezte, az öltöző Zinedine Zidane mögött áll.


A szezonvégi sportsajtó állóvizét felkavaró kavicsként hatott július végén a hír, miszerint a Real Madriddal bajnoki címet ünneplő, edzőként ezzel a tizenegyedik trófeáját begyűjtő francia világbajnok közel sem biztos benne, hogy a továbbiakban is a Real alkalmazásában marad. Habár a BL-triplázást követően egyszer már meghökkentette a világot távozásával, motivációs problémák hiányában nem sokan ve(he)tték komolyan Zizou nyilatkozatát. Ehhez képest alig háromnegyed évet követően a Real Madrid „mindössze” a La Liga negyedik helyén áll, Bajnokok Ligája csoportjában pedig három fordulót követően mindhárom eredménytípust kipipálva, négy megszerzett ponttal a harmadik helyet birtokolja. Ilyen szintű „mélyrepülésnél” a korábbi években már előfordult, hogy felmerült az edzőkérdés, ennek megfelelően a spanyol sajtó pesszimistább, vagy ha úgy tetszik, szenzációhajhász része bedobta, hogy Zidane napjai meg vannak számlálva Madridban
Zidane nem biztos benne, hogy a következő szezonban is Madridban fog dolgozni | Eurosport
Rövid, és egyszer már megszakított edzői karrierje tizenegyedik trófeáját gyűjtötte be a minap Zinedine Zidane, miután a spanyol bajnokság élén a Real Madrid előnye behozhatatlanná vált az örök rivális Barcelonával szemben. A játékosként világ- és Európa-bajnok, aranylabdás klasszis most mégis arról beszélt, nincs kőbe vésve, hogy továbbra is ő vezeti majd a blancókat.
Liga
A Real megmutatta, miért kell a 94. percig harcolni
09/05/2021 21:26
.
Amennyire egyértelmű, hogy egy csapat gyengébb teljesítménye mögött ritkán húzódik csak az edző alkalmatlansága, úgy az is tény, hogy ezzel együtt a klubtulajok általában edzőváltással próbálják kizökkenteni a keretet a rossz sorozatból. A Real Madrid német világbajnok középpályása, Toni Kroos a minap a Marca-nak nyilatkozva hangsúlyozta ki a csapat felelősségét a gyengébb eredmények miatt, egyszersmind az öltöző támogatásáról biztosította vezetőedzőjét:
„Valami hiányzik a játékunkból, ezt mindenki láthatja. Az is világos, hogy az állandóság hiánya a bajunk, hisz ha megnézzük, általában két jó mérkőzést követ egy gyengébb. Fejlődnünk kell a játék minden elemében, és biztos vagyok benne, hogy a Főnök megtalálja a megoldást.”

kroos-zidane.jpg

Fotó: Eurosport

Való igaz, hullámhegyek és hullámvölgyek egyaránt váltják egymást a Real eddigi mérlegében a 2020/2021-es szezonban. Amíg a bajnokságban 3-1-re nyert a csapat az el Clásicon a Camp Nouban, addig szinte érthetetlen módon szenvedett vereséget hazai pályán a Cádiz ellen, mint ahogy nehéz értelmezni a Shakhtar Donetsk elleni hazai nullázást a Bajnokok Ligájában. Nyilatkozatában Kroos jelezte, manapság jónéhány olyan körülményt is számításba kell venni a futballban, amelyekkel azt megelőzően nem kellett számolni.
„Nagyon furcsa időket élünk: háromnaponta játszanunk kell, sokáig tartott az előző szezon és rövid volt a pihenőnk. Nyáron nem tudtunk igazolni, most vannak sérültjeink, néhányan pedig a COVID-fertőzés miatt nem lehetnek velünk. Nem kifogásokat keresek, csak rávilágítok a tényekre.”
Kroos elmondta még, hogy mindegy milyen összeállításban lép pályára a csapat, a mindenkori játékosok a Real Madridot képviselik, ez pedig kötelezettségekkel jár. Korábban maga Zidane is beszélt arról, hogy a Real mezének viselése komoly mentális terhet jelent, amit nem biztos, hogy mindenki el tud viselni. Német középpályása leszögezte, teljesen szokványos, hogy ha egy ilyen kaliberű klubnál nem, vagy csak kevésbé jönnek az eredmények, az felvet kérdéseket, ugyanakkor megéltek már hasonló időket jelenlegi edzőjükkel, és biztos benne, hogy ahogyan korábban, úgy most is kimásznak a gödörből.
A Nemzetek Ligája-fordulóit követően a Real Madridra rögtön két nehéznek ígérkező mérkőzés vár, hiszen november 21-én a Villareal, míg négy nappal később, immáron a Bajnokik Ligájában, az Internazionale vendégeként lép pályára a csapat.
via Goal.com
Liga
Újabb műtét vár a Barcelona 18 éves szupertehetségére
06/05/2021 15:52
Liga
Megalázta a játékvezetőt, két meccsre eltiltották a Barca edzőjét
30/04/2021 17:40