Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Mingueza-testvérek olyat tettek, amire még nem volt példa a Barçánál

Eurosport
Eurosport

Publikálva 20/03/2021 - 11:47 GMT+1

Aranybetűkkel írta be magát az FC Barcelona és a spanyol labdarúgás történelmébe Ari és Òscar Mingueza.

Fotó: Eurosport

Aranybetűkkel írta be magát az FC Barcelona és a spanyol labdarúgás történelmébe Ari és Òscar Mingueza: ők az első testvérpár ugyanis, mely a futball legmagasabb szintjén, egy klubban szerepel, a női, illetve a férficsapatnál.

A sort a 21 éves fivér nyitotta, aki a sérüléseknek (is) köszönhetően került be az első csapat védelmébe, és azóta szinte kirobbanthatatlan. A Dinamo Kijev elleni, november 24-i BL-debütálása óta a Barça 31 tétmérkőzéséből mindössze kettőn nem lépett pályára a védő, Ronald Koeman tehát alapemberként számol vele.
Elfogytak a védők, nagy bajban a Barcelona | EurosportNem maradt elég hadra fogható középhátvédje Ronald Koemannak a keddi, kijevi Bajnokok Ligája fellépés előtt, miután Gerard Piqué és Sergi Roberto is kidőlt a sorból. Ha ez nem lenne elég, az FC Barcelona rég nem látott pocsék kezdést produkált a nyáron kinevezett trénerrel a La Ligában, az egyébként is évek óta gyenge lábakon álló védősorból kiváló alapember, Piqué hónapokig tartó nélkülözése pedig nem túl fényes jövőképet vetít előre.
A 17 éves középpályás, a B csapat kapitánya, Ariadna március 6-án ölthette magára először a nagycsapat mezét a Santa Teresa elleni 3–0-s győzelem alkalmával. Ő valamennyi korosztályos együttesben megfordult gránátvörös-kékben, míg bátyja az U10-es csapatnál kezdte Barcelonában. 11 évvel később pedig történelmet írtak.
„Nagyon boldog vagyok, hogy debütálhattam a Barcelonában, egy álmom vált valóra. Most még több munka vár rám – írta Ari Instagram-oldalán. Ugyanilyen boldog voltam, amikor novemberben bemutatkoztál a Bajnokok Ligájában. Emlékszem, még csak négyéves voltam, amikor leigazolt álmaid klubja. A szemem előtt van ma is, ahogy kisgyerekként jártunk a Camp Nouba, most pedig kifizetődött a sok erőfeszítés. Jóban-rosszban melletted álltam, a debütálásod pedig a legjobb, ami egy testvérrel történhetett.”
A testvérek közt nagyon jó a viszony, ezt bizonyítja Ari érzelmes üzenete is, amit bátyjának címzett novemberben.
A Barcelona történelme során többször előfordult már, hogy egy csapatban játszottak testvérek (Thiago és Rafinha Alcántara, Giovani és Jonathan Dos Santos, Frank és Ronald de Boer, Lorenzo és Joquim Rifé vagy César és Ricardo Rodríguez), de ez az első, hogy a női és a férficsapatban is játszik egy-egy családtag.
A spanyol futballban az argentin Szymanowski-testvérek helyzete hasonló, ám ők más együttesben játszottak mindig is. Alexander jelenleg a Recreativo Huelva (korábban: Leganés), Marianela pedig az Espanyol focistája – utóbbi megfordult a Betisben, az Atlético Madridban, a Valenciában és a Rayo Vallecanóban is.
A világ labdarúgásában is csak egy hasonló eset van: Julianne és Florian Wirtz egyaránt a német Bayer Leverkusent erősítik.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés