Az

El Mundo Deportivo

felmérése szerint az FC Barcelonát 2003 és 2010 között már irányító Joan Laporta a legnagyobb favorit a három hét múlva esedékes elnökválasztáson. A megkérdezettek több mint fele szavazna az ügyvédre, őt követi Víctor Font.


A 2009-ben végződő szezon az FC Barcelona történelmének legsikeresebb éve volt hat megnyert trófeával: megnyerték a La Ligát, a Copa del Reyt, a Bajnokok Ligáját, a spanyol és az UEFA-szuperkupát, illetve a klubvilágbajnokságot. A 2008-as idény előtt nevezte ki Joan Laporta az addig csupán a B-csapatnál edzősködő Josep Guardiolát, mely nyerő húzásnak bizonyult. Talán ez járhat a legtekintélyesebb barcelonai sportnapilap, a Mundo Deportivo olvasóinak fejében, akik a sajtótermék kérdésére nagy többséggel azt felelték: Laportát szavaznák meg.

Megy a kampány Barcelona utcáin is |

Fotó: Eurosport

La Liga Santander
Az Atlético Madrid nem fog díszsorfalat állni a bajnok Real Madridnak
02/05/2022 17:09
A megkérdezettek 52,3 százaléka választaná az ügyvédet, ha most lennének az elnökválasztások (amelyet egyébként január 24-én tartanak). A lap a Time Consultants segítségével 220 Barcelona-tagot (socio) interjúvolt meg december 19. és 22. között. Az ex-elnököt negyven (!) pont lemaradással követi Víctor Font (13,2%), a többi kandidátus pedig nagyjából a futottak még kategóriába tartozik. Emili Rousaud (3,2%), Agustí Benedito (2,7%), Xavi Vilajoana (2,7%), Toni Freixa (2,3%), Jordi Farré (1,4%), Pere Riera (0,9%) és Lluís Fernández Alà (0,5%) sem lesz valószínűleg Barça-elnök a közeljövőben.
Mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a tagok jelentős, 17,2 százaléka egyelőre bizonytalan, nem tudna választani – az ő voksuk döntő lehet a hó végi választáson. Szintén változtathat a végeredményen egy-egy esetleges paktum, ám ez is Laportának kedvezne, hiszen minden valószínűség szerint éppen Fonttal állna össze hasonló filozófiájuk és terveik miatt.
Amennyiben Font nem indulna, 62,1 százalék tenné le a voksát Laporta mellett, fordított esetben Font nyerne 34,8-cal.
Végül azt is megkérdezték a tagoktól, kit értékelnek, tartanak a legtöbbre: nem meglepő, itt is Laporta nyert átlagban 7 ponttal fő kihívója (6,3) és Toni Freixa (5,3) előtt.
La Liga Santander
Carlo Ancelotti mindent besöpört Európában, pedig nem a bajnoki versenyfutás az erőssége
01/05/2022 16:53
La Liga Santander
Intő jel a Real Madrid számára a Barcelonától kapott súlyos pofon
22/03/2022 16:41