Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Meglepetés edző került a Real Madrid kispadjára

Eurosport
Eurosport

Publikálva 12/06/2018 - 17:24 GMT+2

Az 51 éves edző 2021-ig írt alá a BL-címvédő együtteshez.

Fotó: Eurosport

A világbajnokságra készülő spanyol labdarúgó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Julen Lopetegui lett a Real Madrid új vezetőedzője.

A szakember az oroszországi torna után áll munkába a Bajnokok Ligája-címvédő madridi együttesnél, melynek vezetőedzői posztjáról másfél hete mondott le Zinedine Zidane.
A francia szakvezető 2016 januárjában vette át az irányítást a Real Madridnál, amellyel két és fél év alatt három BL-t, egy spanyol bajnokságot, egy spanyol Szuperkupát, két európai Szuperkupát, valamint két klubvilágbajnokságot nyert.
Lopetegui - aki 1988 és 1991 között volt a fővárosiak játékosa, igaz, pályára mindössze egyszer lépett a csapat színeiben - a 2016-os Európa-bajnokság után lett szövetségi kapitány, s május 22-én hosszabbította meg szerződését a spanyol szövetséggel (RFEF) a 2020-as Európa-bajnokság végéig.
Az RFEF a madridi klub bejelentését követően jelezte, hogy Lopetegui távozik a válogatott éléről, amint a spanyol csapat befejezi szereplését a vb-n. Hozzátették: a Real Madrid kifizeti az edző kivásárlási árát, ami a spanyol sajtó értesülései szerint kétmillió euró (643 millió forint). Az RFEF szerda délelőtt sajtótájékoztatót tart a krasznodari stadionban, amelyen Luis Rubiales elnök mellett a szövetségi kapitány is jelen lesz.
A csütörtökön kezdődő vb-n a spanyol válogatott először pénteken, Portugália ellen lép pályára, majd a B csoportban még Iránnal és Marokkóval találkozik.
Az 51 éves Lopetegui klubcsapatnál legutóbb 2014 és 2016 között dolgozott, akkor az FC Portót irányította. A szakvezető 2021-ig írt alá az elmúlt öt évben négy BL-címet szerző Realhoz.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés