Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Alcácer: ”Az se érdekelt volna, ha a fenekemről pattan be a labda”

Eurosport
Eurosport

Publikálva 28/06/2017 - 11:14 GMT+2

A Barca fiatal csatára nehezen indult be, de végső soron elégedett az idényével.

Fotó: Eurosport

Paco Alcácer, a Barcelona tavaly nyáron igazolt támadója igencsak felemás idényen van túl. A beilleszkedés nem volt zökkenőmentes új csapatába, az ősz nagy részében csak kereste önmagát, pedig a lehetőséget rendszeresen megkapta Luis Enrique-től. A szezonhajrára azonban összeszedte magát, és végül nem zárta rosszul első idényét a katalánoknál. Utóbbit mi sem jellemzi jobban, mint az a tény, hogy utolsó 12 meccsén összesen hét gólt lőtt és két gólpasszt adott. A még mindig csak 23 éves valenciai születésű játékos az elmúlt napokban Ibiza szigetén vakációzott, ahol a Marca készített vele interjút. Ebből szemezgettünk.
”Elégedett vagyok az elmúlt szezonnal. Úgy érzem minden tőlem telhetőt megtettem. El kell ismernem, hogy a kezdetekkor nem úgy ment a játék, ahogy szerettem volna, sokáig nem sikerült gólt szereznem és többször szerencsém se volt. De idővel megjött az önbizalmam, amiben a csapattársaimnak is nagy szerepe volt. Utóbbiak rengeteget segítettek abban, hogy a szezon végül úgy végződjön, ahogy végződött”.
Alcácer nem győzte kihangsúlyozni a Barcelonánál tapasztalható csapategységet. ”Hamar megfigyeltem, hogy a Barcelona egészen egyedülálló kerettel rendelkezik, és ezalatt a dolgok emberi oldalát is értem. Itt nem látsz olyat, hogy bárki csúnyán nézne a másikra, a csapat minden egyes tagját alázat és szerénység jellemzi. Ez nagyon fontos. Mint, ahogy az is, hogy itt a világ legjobbjaival játszhatok együtt. Messi, Suárez, Neymar. Rengeteget tanultam tőlük”.
Persze a gránátvörös-kékek nem azért fizettek ki érte 30 millió eurót, hogy csak tanuljon. Gólokat vártak tőle, ám az első hónapokban semmi sem akart összejönni, ami mindenképpen frusztráló lehetett egy olyan támadónak, aki az azt megelőző két évben összesen 24 bajnoki gólt lőtt a Valencia színeiben.
”Amikor nem megy a gólszerzés, az mindig szomorúsággal tölt el és zavar, hogy nem sikerül segítenem a csapatot. Ilyenkor azonban fontos, hogy józanul nézzük a dolgokat, és erőt merítsünk a kevésbé látható dolgokból. Egy csatár élete nem csak a gólszerzésből áll, még ha elsősorban ez alapján is ítélnek meg minket. A helyezkedés, az összjátékban való részvétel, hogy elviszek egy védőt és helyet csinálok a társaimnak, az ugyanolyan fontos. Ebből merítettem erőt én is, ami megnyugtatott és segített, hogy továbbra is mindent beleadjak”.
”Ezen felül rengeteget jelentett az is, hogy Luis Enrique folyamatosan támogatásáról biztosított, hasonlóan a szakmai stáb többi tagjához. A csapattársak előtt szintén le a kalappal. Végig biztattak, hogy folytassam a kemény munkát és ne bizonytalanodjak el”.
Való igaz, nem indult valami jól Alcácer barcelonai karrierje. Első gólját megelőzően a bajnoki, a BL- és Király-kupa-meccseken összesen 590 percig maradt gólképtelen. Sokan már azt is kezdték megkérdőjelezni, hogy valóban Barca-szintű játékos-e. Ezek után nem csoda, hogy az első gól rengeteget jelentett az egyébként már tizenháromszoros válogatott támadónak.
”Az első gólom nagy terhet vett le a vállamról, valósággal felszabadított. Nagyon hosszú negatív széria állt mögöttem, így igazából mindegy volt, hogy kinek és hogyan, egyszerűen gólt kellett lőnöm. Ha a fenekemről pattan be a labda, az se érdekelt volna”, tette hozzá nevetve.
Alcácer első gólja a Barcában végül egy december közepi barátságos meccsen jött el. Az Al Ahli elleni 5-3-ra megnyert találkozón csapata negyedik gólját lőtte, pontosabban fejelte. Ezt követően valóban átszakadhatott az a bizonyos gát, egy héttel később tétmeccsen is megszerezte első találatát ugyanis, a Hércules Alicante elleni 7-0-ra megnyert kupameccsen szintén fejjel volt eredményes.
A tavasz folyamán további hét találatot szerzett, többek között az Alavés elleni kupadöntőn is betalált, első barcelonai idényét így végül nyolc góllal zárta.
”Nagyon sokat jelentett, hogy kezdő voltam, ráadásul gólt is lőttem. Korábban sosem játszottam semmilyen döntőben, így fantasztikus érzés volt hozzájárulni a sikerhez és mindemellett boldogságot okozni a szeretteimnek”.
Természetesen a jövőjével és a csapatban betöltött szerepével kapcsolatban is nyilatkozott, és mint az interjú során végig, itt is reálisan értékelte a helyzetét.
”Az alapállás az, hogy a világ két legjobb támadója van előttem, illetve harmadikként egy olyan játékos, aki a közeljövőben válhat azzá. Nincs könnyű dolgom, de minden nap keményen fogok dolgozni, hogy amikor megkapom a lehetőséget, készen álljak”.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés