Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mercado - Nagy a mozgás az Atléticónál

Eurosport
Eurosport

Publikálva 25/06/2015 - 20:58 GMT+2

Átigazolási hírek és pletykák az Ibériai-félszigetről - Di Maria Barcelonába költözik?!

Fotó: Eurosport

A barcelonai Sport szerint a Barca felvette a kapcsolatot Di María-val és kész akár 85 millió eurót is kifizetni érte. A játékos ügynöke nem tagadta a híresztelést, de egyelőre nem is minősítette túl komolynak a pletykákat. Angol lapértesülések szerint Messi ajánlotta be válogatott csapattársát, akinek igencsak felemás idény van a háta mögött a Manchesternél és állítólag Van Gaal-al sem tökéletes a kapcsolata.
- Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Mario Mandzukic egy év után elhagyja az Atlético Madrid csapatát és Torinóba teszi át a székhelyét ahol a Juventus játékosa lesz. A horvát csatár 43 hivatalos meccsen 20 gólt szerzett Cholo Simeone csapatában, a versenykiírásonkénti lebontás a következő volt:
Bajnokság 28 mérkőzés / 12 gólBL 10 mérkőzés / 5 gólSpanyol kupa 3 mérkőzés / 2 gólSpanyol szuperkupa 2 mérkőzés / 1 gól
A csatár felemás idényt produkált a matracosoknál. Az ősz jól indult, 20 meccsen 14 gólt szerzett, mely időszakból kiemelkedik az Olympiakosz elleni mesterhármasa a BL csoportkörében. 2015 tavasza azonban pocsékul sikerült, szinte végig sérülések hátráltatták és amikor játszott akkor is maximum harcosságával tűnt ki de a gólszerzéssel adós maradt. Sokat mondó tény, hogy utolsó gólját február 21-én az Almería elleni hazai meccsen szerezte.
- A piros-fehérek vezetői nem tétlenkedtek és néhány óra alatt meg is találták a távozó csatár helyettesét Jackson Martínez személyében. A kolumbiai támadó 4 évre írt alá a madridiakhoz de bemutatására egyelőre még várni kell mivel jelenleg a Copa Americán szerepel. A 28 éves támadó az elmúlt három idényt a Porto csapatában töltötte ahol minden évben gólkirályi címig jutott, sorrendben 26, 20 és 21 találattal.
picture

Jackson Martínez

Fotó: Eurosport

- Rajta kívül a héten egy másik dél-amerikai csatár is az Atletico-hoz igazolt. Az argentín Luciano Vietto a Villarealtól érkezik, ahol egy évet töltött, korábban pedig hazája bajnokságában a Racing Club csapatában játszott. Leigazolása nem véletlen, 17 évesen ugyanis az akkor épp a csapatnál edzősködő Simeone hívta fel a Racing nagycsapatához ahol végül három szezont húzott le. Tavalyi európai debütálása nem sikerült rosszul, a Villareal szineiben 48 meccsen összesen 20 gólt szerzett, ebből 12 volt bajnoki, 8 pedig EL találat.
- A La Gazetta dello Sport szerint José Mourinho mindenképpen szeretné leigazolni Antoine Griezmann-t akiért a Chelsea kész 50 millió eurót is kifizetni. A kiváló idényt a háta mögött tudó francia játékost a Bayern München és a Monaco is megkörnyékezte, ám a csatár kijelentette, hogy az Atleticóban szeretné folytatni és a klub sem szivesen válna meg tőle.
- Szintén a matracosokkal kapcsolatos hír, hogy az AS szerint a Manchester United kész 39 millió eurót fizetni Arda Turanért cserébe, akiért egyebként a PSG is bejelentkezett. A török játékos ügynöke szerint Turan váltani szeretne és legszivesebben a Premier League-ben folytatná pályafutását.
- A Daily Mail információi szerint a Manchester United 50 millió eurós ajánlatot tett Sergio Ramosért. A Real Madrid védője a héten tárgyalt a klub képviselőivel ahol jelezte távozási szándékát így egyre valószínűbb, hogy a nyáron 10 év után elhagyja a királyi gárdát. Spanyol források szerint sokat nyomhat a latba, hogy Ramos azok között volt, akik Ancelotti maradását szerették volna. Egy másik angol lap, a Daily Telegraph már a lehetséges helyetteseket is megnevezte Laporte (Bilbao) és Otamendi (Valencia) személyében.
- Egyre közelebb De Gea Madridba igazolása, aminek az angol sajtó szerint kétségtelen jele, hogy árulni kezdték azt a Manchester környéki házat amit eddig a klub bérelt a spanyol játékosnak. A kapus nem tagadja, hogy szivesen visszatérne szülővárosába, ahol így barátnőjével is többett lehetne együtt. Utóbbit énekesnői karrierje (ő képviselte Spanyolországot az Euróvíziós dalfesztiválon) köti a fővároshoz.
- A Valencia csapatkapitánya Dani Parejo 4 évvel meghosszabbította 2016-ban lejáró szerződését. A klub rajta kívül már sikeresen tárgyalta újra Barraga, Javi Fuego, Alcacer és Gayá kontraktusát is, és a tervük az, hogy Piatti és Feghouli is hasonló módon hosszabbítson.
- A Sevilla 4 évre leigazolta a 24 éves francia szélsőt Gael Kakuta-t. A 2009 óta a Chelsea tulajdonában lévő játékos az utóbbi években gyakorlatilag végig kölcsönben szerepelt, legutóbb épp a Rayo Vallecano csapatánál.

(Szöveg: Kovács Krisztián)

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés