Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Barca nyugatra, a Real keletre utazik

Eurosport
Eurosport

Publikálva 28/06/2015 - 18:57 GMT+2

Íme a spanyol élcsapatok nyári programja.

Fotó: Eurosport

A bajnoki szezon lezárultával a La Liga játékosai jól megérdemelt pihenésüket töltik, leszámítva persze a Copa Americán szereplő dél-amerikai különítményt. Hamarosan azonban véget ér a vakáció és a csapatok megkezdik a felkészülést a következő szezonra, amelynek részeként nem maradhatnak el a már-már szokásosnak mondható, kontinenseken átívelő túrák sem.
Nézzük tehát az élcsapatok programját!
Barcelona
A katalán gárda az Egyesült Államokban, ezen belül is Los Angeles-ben kezdi meg a felkészülést a következő idényre. Július 21-én Pasadénában a legendás Rose Bowl-ban játszanak a Los Angeles Galaxy ellen, ezt követi július 25-én a Manchester United elleni találkozó a San Francisco-i Levi's Stadionban. A két aréna befogadó képessége összesen 161 ezer (Rose Bowl 92 500, Levi's stadion 68 500) fő, de már az összes jegy elkelt mindkét mérkőzésre! Az amerikai túra harmadik és egyben utolsó állomása Washingtonban lesz, ahol a Chelsea együttesével játszanak majd július 28-án.
Ezt követően visszarepülnek Európába és augusztus 2-án a Fiorentina ellen lépnek majd pályára az Artemio Franchi stadionban.
Real Madrid
Jó sok repülés vár a királyi gárda játékosaira, a blancók ugyanis három kontinenst is érintenek majd a nyári programjuk során. Először Ausztráliába utaznak, ahol július 18-án és 24-én a Romával és a Manchester City-vel játszanak majd Melbourne városában. A helyszín a több mint 100 ezer néző befogadására alkalmas Melbourne Cricket Ground lesz, ami nevének megfelelően általában krikett meccseknek ad otthont, de szoktak itt rögbi és ausztrál foci találkozókat is játszani.
Ezt követően Kínába utaznak, ahol július 27-én egy újabb olasz ellenfél az Inter Milan vár Cristianóékra. A helyszín a dél-kínai Kanton városa lesz, ahol az 58 ezer nézőt befogadó Tianhe stadionban játszanak majd Benítez ex-csapatával. Hogy teljes legyen a kép, három nappal később július 30-án az észak-olasz város másik csapatával az AC Milannal is összecsapnak a madridiak. Ezúttal Shanghajban, a 2008-as olimpián több labdarúgó meccsnek is otthont adó, 59 ezres Shanghai Stadiumban.
A Real felkészülése Európában zárul, augusztus 4-én és 5-én a müncheni Audi Kupán szerepelnek majd. Az első meccset a Tottenham ellen játsszák, míg másnap az eredményektől függően a Bayern München-Milan páros valamelyikével csapnak össze az Allianz Arénában.
Atlético Madrid
A másik madridi csapat elsősorban spanyol földön fog készülni, ennek keretében felkészülési meccseket a Numancia és a másodosztályba frissen feljutott Real Oviedo ellen játszanak majd július végén. A gazdasági szempontok azonban Simeone csapatánál is sokat nyomnak a latba, így két meccs erejéig ők is elrepülnek az ebből a szempontból kulcsfontosságú Ázsiába. Augusztus 1-én Japánban a Sagan Tosu ellen játszanak Tosu városában, míg 4-én a városi riválishoz hasonlóan Shanghajban lépnek pályára a helyi illetőségű Shanghai SIPG ellen.
Valencia
Zsúfolt programja lesz a Valenciának ezen a nyáron. Nuno Espirito Santo együttese Ausztriában kezdi a felkészülést, július 8-án Bécsben a Wiener SK lesz az ellenfél, három nappal később pedig már Salzburgban játszanak majd a Red Bull Kupán. Itt a helyi csapat mellett a Werder Bremen és a Southampton lesznek az ellenfelek. A két madridi csapathoz hasonlóan aztán a Turia-partiak is Ázsia felé veszik az irányt, ezen belül is a kínai fővárosba, Pekingbe. Itt az ellenfél a német Bayern München lesz július 18-án, mégpedig a 80 ezres, korábbi olimpiai helyszínként funkcionáló Pekingi Nemzeti Stadionban. Ezután egy kis szünet következik, de augusztus 1-én és 2-án már egy kölni tornán vesznek majd részt, ahol a Porto, a Stoke City és helyi 1. FC Köln lesznek  az ellenfelek. Az intenzív előszezont végül hazai pályán zárják, a Mestallában fogadják majd a Roma csapatát augusztus 8-án.

(Szöveg: Kovács Krisztián)

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés