Legalább 12 ezer szurkolót beengednek a stadionba a tavalyról idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokság koppenhágai mérkőzésein.

Joy Mogensen kulturális miniszter csütörtöki bejelentése szerint a 38 ezer néző befogadására alkalmas Parken Stadion kapacitásának legalább 30 százalékát elérhetővé teszik a drukkerek számára. Hozzátette, amennyiben nyárig javul a koronavírus-járvány okozta helyzet, akkor akár még több szurkoló a helyszínen nézheti a dán fővárosban sorra kerülő találkozókat.
A skandináv ország sportági szövetsége üdvözölte a döntést, amelyet nagy és fontos lépésnek nevezett, hogy igazi futballparti legyen az Eb dániai helyszínén.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Germany - Saudi Arabia - Labdarúgás – Olimpiai főhírek
TEGNAP 13:51
A dán válogatott a finn, a belga és az orosz csapatot is hazai pályán fogadja a kontinensviadal csoportkörében.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón azt mondta: a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésein azok vehetnek részt, akiket beoltottak és mivel az a terv, hogy május végéig mindenki kaphat oltást, aki kéri, remélhetőleg júniusra már magunk mögött hagyjuk ezt az időszakot.
Az Eb-t a tervek szerint június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában - Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgow-ban - rendezik. Az európai szövetség (UEFA) április elejére vár választ a rendezőktől, hogy vállalják-e a házigazda szerepét és milyen arányban engednek majd be nézőket.
A magyar válogatott Münchenben találkozik a németekkel, illetve a Puskás Arénában fogadja majd a címvédő portugálokat és a világbajnok franciákat.
MTI
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Australia - Spain - Labdarúgás – Olimpiai főhírek
TEGNAP 12:52
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Brazil - Ivory Coast - Labdarúgás – Olimpiai főhírek
TEGNAP 11:05