SID

Lehet, hogy a szenet elviszik, de a bányászok itt maradnak

Lehet, hogy a szenet elviszik, de a bányászok itt maradnak
By Eurosport

The 13/09/2017 at 11:02Updated The 13/09/2017 at 11:19

A Schalke szurkolói a két hazai győzelem ellenére is keserűen fogadták az idénykezdetet.

Álltak még az ikertornyok, amikor legutóbb nélküle “létezett” a klub. Most vasárnap viszont egy új korszak kezdődött. A szurkolók nem fogadták boldogan. Az északi lelátóra kifüggesztett transzparens is erről árulkodik:

90 milliót költöttünk, és az identitásunk 70 %-át elvesztettük. Állítsuk meg ezt a folyamatot, fejlesszük inkább az akadémiát! Tiszteljük a gyökereinket, ne romboljuk!

Ezek a Schalke-szurkolók szavai válaszul arra, hogy a volt csapatkapitányuk, Benedikt Höwedes a Juventushoz igazolt. Mennie kellett, mert a 13 évesen, 2001-ben a csapthoz került {nem mellesleg világbajnok} védőt, nincs jobb szó, elkergették. Maradt volna, de előbb nyáron elvették a csapatkapitányi karszalagját, majd a kispadra ültették, és finoman közölték vele, többé nincs már rá szükség. Torinóban volt.

Höwedes (r.) verließ Schalke in Richtung Turin

Höwedes (r.) verließ Schalke in Richtung TurinSID

Mindezt egy olyan játékossal, akinek a mindene volt a klub, példaképe, Fransesco Totti nyomdokain haladva itt fejezte volna be karrierjét. És aki legutóbbi szerződés-hosszabbításakor a címben szereplő mondatra hivatkozva állt ki a kékek hagyományos szurkolói bázisa, a bányászok mellett. Most a Real Madridtól kiebrudalt Raúl, vagy Iker Casillas pályaívére szorították…

Benedikt Höwedes (2.v.l.) und Domenico Tedesco (r.)

Benedikt Höwedes (2.v.l.) und Domenico Tedesco (r.)SID