Félmilliárd eurós nagyságrendű veszteséget könyvelt el az elmúlt idényben az FC Barcelona.

A klub 2020/21-es szezonra vonatkozó pénzügyi jelentése szerint 481 millió euró (173,16 milliárd forint) volt az adózás utáni veszteség, melynek jelentős része - 181 millió - annak a következményeként jött össze, hogy a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött kellett megrendezni a mérkőzéseket. Ehhez adódtak hozzá a klubhoz kötődő termékek árusításából befolyó összegek csökkenése, illetve további, a korábbiakhoz képest visszaesést mutató tételek.
A bevételek 26 százalékkal, 631 millió euróra csökkentek, miközben a kiadások 19 százalékkal, 1,136 milliárdra nőttek, ami 505 milliós működési veszteséget jelent.
Ballon d'Or
Messi és Ronaldo helyett egy másik csatárnak adná az idei Aranylabdát az Eurosport
26/11/2021 15:37
Joan Laporta klubelnök két hónapja azt közölte, hogy a Barcelona adósságállománya 1,35 milliárd euró. Emiatt távozott Lionel Messi, akit a katalán klub már nem engedhetett meg magának, illetve kölcsönadta Antoine Griezmannt is.
Ferran Reverer vezérigazgató a korábbi vezetőséget okolta a pénzügyi nehézségért, mert szerinte úgy igazolt játékosokat, hogy tisztában volt vele, nem tudja majd fizetni őket. Példaként említette Griezmann és Philippe Coutinho megszerzését, de jelentős tétel volt Ousmane Dembélé szerződtetése is.
Az új vezetés - Laporta márciusban váltotta az elnöki pozícióban Josep Bartomeut - kénytelen volt a fizetési plafont radikálisan, 97 millióra csökkenteni, ami 285 millióval kevesebb, mint az előző évi. Reverer úgy vélekedett, hogy ha folytatják a megkezdett utat és a klub akadémiáján nevelkedőkre számítanak a következő időszakban, körülbelül öt év kell ahhoz, hogy újra nyereséget tudjanak elkönyvelni.
Labdarúgás
Messinek szoknia kellett, hogy Ramos a csapattársa
24/11/2021 11:45
Labdarúgás
Messi, Mbappé és Haaland nyomában - a Barcelona már lestipistopizta a jövő nagy ígéretét
23/11/2021 18:45