Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Chelsea-től vett kölcsönt kapust a súlyosan sérült Courtois helyére a Real

Eurosport Magyarország

Frissítve 14/08/2023 - 22:26 GMT+2

A Real Madrid labdarúgóklub egy idényre kölcsönvette a Chelsea-től a kapus Kepa Arrizabalagát, akinek a múlt héten súlyos sérülést szenvedett Thibaut Courtois-t kell pótolnia.

Kepa Arrizabalaga

Fotó: Getty Images

A spanyol egyesület hétfőn jelentette be, hogy megszerezte a 28 éves játékost.
A 13-szoros spanyol válogatott hálóőr az Athletic Bilbaótól került 2018-ban a Chelsea-hez, a posztján rekordnak számító 80 millió euróért. Az angol klubbal nyert Európa-ligát (2019), Bajnokok Ligáját (2021) és európai szuperkupát (2021). Később "kegyvesztett" lett, a londoni alakulat pedig a nyáron megszerezte a kapus Robert Sanchezt a Brightontól.
A 31 esztendős Courtois csütörtökön, két nappal a szezonrajt előtt szenvedett súlyos térdsérülést, edzésen elszakadt a bal térdszalagja, és várhatóan az egész idényt kihagyja. A 102-szeres válogatott hálóőr 2018-ban - akárcsak most Arrizabalaga - a Chelsea-től érkezett a királyi gárdához, amellyel három bajnoki címet, tavaly pedig Bajnokok Ligáját nyert és a Liverpool elleni párizsi döntőben a mérkőzés legjobbjának választották.
picture

Thibaut Courtois of Real Madrid during the La Liga Santander match between FC Barcelona v Real Madrid at the Camp Nou

Fotó: Getty Images

A Real Madrid szombaton a Bilbaóban aratott 2-0-s sikerrel rajtolt a La Liga 2023/24-es kiírásában, a kapuban a 24 éves ukrán Andrij Lunyin állt.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés