Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Máris távozhatna a Barcelonától a frissen igazolt BL-győztes klasszis

Nagy Benjámin

Frissítve 04/08/2023 - 20:34 GMT+2

İlkay Gündoğan csapatkapitányként, triplázással a háta mögött igazolt a Manchester Citytől a Barcelonához, és az Arsenal, valamint a Real Madrid elleni felkészülési mérkőzésen is pályára lépett. Ennek ellenére akár már a következő hetekben, tétmeccs nélkül elhagyhatja a katalánokat, hiszen a Barca az utóbbi évekhez hasonlóan komoly adminisztrációs gondokkal küzd. Megoldás nélkül nagy lehet a baj.

İlkay Gündoğan

Fotó: AFP

Tizenhárom.

Kilenc nappal a spanyol bajnokság rajtja előtt mindössze ennyi játékost (Andreas Christensen, Ansu Fati, Eric García, Ferran Torres, Franck Kessié, Frenkie de Jong, Gavi, Jules Koundé, Marc-André ter Stegen, Ousmane Dembélé, Pedri, Raphinha, Robert Lewandowski) tudott regisztrálni a Barcelona az új idényre, márpedig ez a szám valójában kettővel kevesebb, hiszen Kessié minden bizonnyal Szaúd-Arábiába, Dembélé pedig a PSG-be igazol.
Az okok hasonlóak, mint amik már a Lionel Messi távozása körüli időkben, valamint az előző szezon elején is megvoltak: a legfőbb problémát az adminisztráció és az ezzel összefüggő pénz jelenti.
Az AS a TV 3 értesülései alapján arról ír, hogy a Barça Studios tulajdonjogának 16%-át 60 millió euróért megvásárolni kívánó német befektetőcsoport visszalép az üzlettől, márpedig ez az értékesítés tehetné lehetővé, hogy az új igazolásokat, valamint a szerződésüket megújító játékosokat regisztrálni tudja a klub, és minden papírmunkájukat megfelelően bejegyeztesse, hitelesítse, valamint a pénzügyi fair playnek és a LaLiga előírásainak is megfeleljen.
A játékosok a hírek szerint türelmesek, ám van egyvalaki, aki miatt különösen sietnie kéne a Barca vezetőségének, ő pedig İlkay Gündoğan.
A Manchester Citytől ingyen érkező, az angolokkal csapatkapitányként Bajnokok Ligáját, Premier League-et és FA-kupát nyerő 32 éves német középpályás ugyanis úgy írt alá a katalánokhoz, hogy egy feltételt szabott: augusztus 12-ig regisztrálni kell őt a LaLiga-keretbe, ellenkező esetben a szerződése felbontásra kerül, és augusztus 31-ig, az európai átigazolási piac zárásáig új csapatot kereshet magának.
A záradék értelmében Gündogan a következő szezon teljes fizetését is megkapná a Barcától, ha nem sikerülne regisztrálni őt és távozna.
A hírek szerint akár Dembélé, akár Kessié, akár bárki más eladása segíthet a katalánokon, más kérdés, hogy minél sürgősebben értékesíteni kéne a játékosokat, vagy minél hamarabb megállapodást kötni a tulajdonjogokról.
Gündogan mellett egyébként a szintén újonnan érkező Iñigo Martínez és Oriol Romeu regisztrációjával is gondok vannak, de az új szerződést aláírók közül Marcos Alonso és a csapatkapitány Sergi Roberto sem játszhatna a jövő vasárnapi, Getafe elleni idegenbeli bajnokin, ha így maradna a helyzet.
Joan Laporta klubelnöknek és a vezetőségnek tehát jöhet az újabb sakkjátszma...
Forrás: részben AS
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés