Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Még ki sem rúgták, már a Premier League-ben kaphat munkát a Real Madrid volt edzője

Nagy Benjámin

Publikálva 05/10/2022 - 17:51 GMT+2

Nagyon érdekes helyzetben van Julen Lopetegui. A Sevillát irányító spanyol edző a szerda esti, Dortmund elleni hazai Bajnokok Ligája-meccsen még biztosan leül az andalúz csapat kispadjára, de a hírek szerint már tudja, hogy az eredménytől függetlenül menesztik őt, hiszen az utódja is megvan. Ugyanakkor nem szomorkodhat: tárt karokkal várja őt a Premier League-ben szereplő Wolverhampton.

Julen Lopetegui

Fotó: AFP

A korábban a Portót, a spanyol válogatottat és a Real Madridot is menedzselő Lopetegui 2019 nyarán írt alá a Sevillához, az első közös idényükben pedig Európa-ligát nyertek. Ugyan folyamatosan a Bajnokok Ligájában szerepeltek, és most is ott vannak a G-csoportban, a pocsék szezonrajt megbosszulja magát: miután a La Ligában hét forduló után öt szerzett ponttal a 17. helyen, a BL-ben két meccs után rúgott gól nélkül (0-4 a Manchester City, 0-0 a Köbenhavn ellen) csoportutolsóként állnak, a vezetőség úgy döntött, Lopeteguinek menni kell.
Ezt a spanyol sajtó szerint közölték is az 56 éves szakemberrel, aki a Dortmund elleni meccsel búcsúzik. A helyére a Sevillát 2016 és 2017 között már irányító, legutóbb Marseille-ben dolgozó Jorge Sampaoli érkezik, aki csütörtökön már alá is írja a szerződését, szombaton pedig debütál a Bilbao elleni bajnokin.
A történeten a Premier League-ben bukdácsoló Wolverhampton csavar egyet. A nyolc forduló alatt mindössze hat pontot gyűjtő Farkasok a kiesőzónában, a 18. helyen állnak, és a hétvégi, West Hammel szembeni 2-0-s vereség volt az utolsó csepp a pohárban: menesztették a tavaly nyáron kinevezett Bruno Lagét. A Chelsea otthonában, szombaton megbízott edzőként Steve Davis és James Collins vezeti a csapatot, de ekkorra már az új vezetőedző is meglehet – igen, Lopeteguiről van szó.
picture

Julen Lopetegui

Fotó: AFP

A hírek szerint a Wolves mindenképp folytatni akarja a Nuno Espírito Santo által 2017-ben elkezdett vonalat, így – bár felmerült Claudio Ranieri vagy a Mainznál dolgozó Bo Svensson neve is – csak spanyol vagy portugál edző jöhet szóba, pláne úgy, hogy a keret nagy része spanyol és portugál játékosokból áll. Lopetegui pont kapóra jön, hiszen a klub tulajdonosai már 2016-ban is tárgyaltak vele, ám akkor az edző a spanyol válogatottat választotta.
Lopetegui sztárügynöke, a Cristiano Ronaldo ügyeit is igazgató, sokak által jól ismert Jorge Mendes már tárgyal a Wolves vezetőivel, így akár napokon belül megszülethet az egyezség.
Mondjuk ahhoz előbb a Sevillának kell bejelentést tennie…
Forrás: részben Sky Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés