A brazil középpályás hétfőn a spanyol klub vezetői, edzői és futballistái előtt könnyeivel küzdve elmondta: izgatottan várja, hogy egy olyan tradicionális klubnál fejlődjön, mint a Manchester United, viszont a Real Madrid mindig különleges marad számára.
"Nagyon szépen köszönök mindent, hajrá Madrid! Szeretném mindenki számára egyértelművé tenni, hogy egy nap majd visszatérek, és megmutatom, ez a klub milyen fontos számomra, és bármiben a segítségére leszek, amiben tudok" - közölte.
A futballista kifejtette: volt madridi csapattársával, a 2021 nyara óta ismét az MU alkalmazásában lévő Cristiano Ronaldóval nem beszélt az átigazolásáról, és reméli, hogy a portugál marad a csapatban, így újra együtt játszhatnak majd. A brazil megemlítette: aki azt hiszi, hogy a pénz miatt vált, az nem ismeri őt, szakmai indokai között pedig az szerepelt, hogy pályafutása talán legjobb időszakában hogyan állja meg a helyét a Premier League-ben.
Premier League
Megvan a megállapodás, Casemiro Manchesterbe tart
20/08/2022 - 07:18


Casemiro a madridi kezdeteket felidézve hozzátette: amikor megkeresték a Realtól, éppen Sao Paulóban volt, és nagyon izgatottá vált.
"Tudtam, hogy egy nap majd az első csapatban játszhatok, de amikor megérkeztem, először a Castillához kerültem. Ez nagy kihívás volt számomra, de ott ismerkedhettem meg a klub értékeivel. A Real Madrid jövőjét mindig a saját nevelésű játékosai biztosítják" - hangsúlyozta. Casemiro köszönetet mondott családtagjainak, a madridi klubvezetőknek, továbbá az edzőknek és a csapattársaknak, mert szerinte nélkülük semmit nem ért volna el.
Az angol és a spanyol klub péntek este jelentette be, hogy megállapodtak Casemiro klubváltásának feltételeiben. A szerződést egyelőre nem véglegesítette az MU, az együttes közlése nyomás azt akkor tudják hivatalosan bejelenteni, ha sikerül mindenben megállapodniuk a 30 éves középpályással, akinek meg kell felelnie az orvosi vizsgálatokon, és szüksége lesz a munkavállaláshoz vízumra is.
https://i.eurosport.com/2022/08/19/3435202.jpg
A szerződés részleteit nem közölték a klubok, az angol sajtó viszont úgy tudja, hogy a játékos négy vagy öt évre szóló szerződést ír majd alá, míg fizetése 16 millió euró (6,6 milliárd forint) lehet évente. Az angol bajnokságban két fordulót követően sereghajtó Manchester United sajtóhírek szerint 60 millió eurót fizet a Bajnokok Ligájában és a spanyol bajnokságban címvédő Real Madridnak, de az összeg 10 millió euróval nőhet.
A védekező középpályás 2013 áprilisában mutatkozott be a Real Madridban, amelyben 336 mérkőzésen szerepelt. A csapattal az öt BL-siker mellett a spanyol bajnokságot, a spanyol szuperkupát, az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot egyaránt háromszor, a spanyol Király Kupát egyszer nyerte meg úgy, hogy minden idényben alapember volt. Profi karrierje során több mint ötszáz mérkőzésen lépett már pályára, ebből 63 alkalommal a brazil válogatottban szerepelt.
Forrás: MTI
Labdarúgás
Ancelotti szerint Casemiro már biztosan távozik
19/08/2022 - 11:53
Labdarúgás
„Nem állíthatnak meg a rasszisták” – Vinicius továbbra is táncolni fog
17/09/2022 - 14:19