Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ancelotti maradhat, Bellingham érkezhet – nem tervez nagy felfordulást a Real Madrid

Eurosport Magyarország

Frissítve 19/05/2023 - 17:44 GMT+2

A 2022/23-as szezonban három trófeát nyert a Real Madrid, a fontosabbak közül azonban csak a Spanyol Kupa került bele a vitrinbe. A bajnokságban a Barcelona óriási fölénnyel győzött, a Bajnokok Ligájában pedig az elődöntőben szaladt bele nagy pofonba a madridi csapat. Ennek ellenére úgy tűnik, Carlo Ancelotti jövője biztonságban van, legalábbis 2024-ig.

A Real Madrid a 2023-as kupagyőzelem után - Fotó: AFP/Ander Gillenea

Fotó: AFP

Nem titok, hogy nagyon gyorsan forróvá válhat a kispad a Real Madridnál, ha nem az elképzelések szerint alakul a csapat szezonja, Carlo Ancelottinak viszont úgy hírlik, ezúttal nem kell aggódnia.
A bajnokságot már hetekkel ezelőtt elengedte, a Spanyol Kupában viszont győzött, és egészen szerda estéig a Bajnokok Ligájában is élt a remény, hogy címet védhet a Real Madrid. Ezúttal viszont a Manchester City könyörtelenül kihasználta a mezőnyfölényét, és 4-0-ra kiütötte a madridiakat az elődöntőben, így a Real számára szinte véget is ért a szezon érdemi része. Lassacskán tehát el kell gondolkozni azon, milyen úton szeretne továbbhaladni a klub, kezdve az edzővel.
Carlo Ancelotti a visszatérése óta mindent megnyert a Reallal, ebben a szezonban két kevésbé fontos trófea mellett (Európai Szuperkupa és Klubvilágbajnokság) a Spanyol Kupával vált teljessé a kollekció. Rossznak semmi esetre sem nevezhetjük a szezont, de idén – elsősorban a sérülésekből fakadóan – jóval több problémával szembesültek, ami többek között a bajnoki szereplésre is rányomta a bélyegét. De vajon ez a teljesítmény elegendő-e ahhoz, hogy megtartsa az állását?
A kérdést már csak abból kifolyólag is fel kell tenni, hogy Ancelotti jövőjével kapcsolatban már a szezon közben is voltak pletykák, összeboronálták például a szövetségi kapitány nélkül maradt brazil válogatottal. Brazília várhatóan júniusban dönt arról, kire bízza a Selecao felkészítését, Ancelotti azonban mindig is azt hangoztatta, hogy tiszteletben tartja a 2024-ig szóló szerződését, vagyis, ha Florentino Pérez nem rúgja ki, maradni fog a kispadon.
„Mi sosem voltunk részesei ennek a spekulációnak” – mondta Pérez a brazilok érdeklődésével kapcsolatban. „Fogalmam sincs, hogy ki beszélt erről vagy ki nem, de Ancelotti nem említette nekem. Szóval nem akarok egy olyan témával foglalkozni, ami nem is létezik. Szerződése van velünk a következő szezonra is, és elégedettek vagyunk vele” – tette hozzá az elnök. Ancelotti a City elleni találkozó után szintén elmondta, hogy nincsenek kétségei a közös folytatást illetően.

A játékosok egyébként örülnének annak, ha Ancelotti maradna az edző, az öltöző egységesen mögötte áll – ami egy sztárokkal teli környezetben nagyon fontos szempont.

A madridiak idén is megmutatták, hogy egy-egy mérkőzésen, pláne az egyenes kieséses szakaszban szinte bárkit megviccelhetnek, de minden egyes új szezon előtt egyre inkább időszerű lesz a kérdés, mennyi van még ebben a generációban. Luka Modrić 37, Karim Benzema 35, Toni Kroos 33 éves, vagyis legfeljebb egy vagy két szezonról beszélünk, amíg kulcsjátékosként építhetnek rájuk a sorozatban. A legnagyobb fejtörést az aranylabdás francia pótlása jelenti majd.
picture

Erling Haaland és Pep Guardiola öröme, Carlo Ancelotti a háttérből figyel - Fotó: AFP/Oli Scarff

Fotó: AFP

A rutinos középpályások mellett már most is ott vannak azok, akiknek hosszabb távon kell majd kulcsszerepet játszaniuk a Real Madrid történetében: Eduardo Camavinga 20, Aurélien Tchouaméni 23 éves, rajtuk kívül ott van még Federico Valverde is (24). Nyáron pedig az a Jude Bellingham lesz a madridiak első számú célpontja, akinek nem csak a képességei kiemelkedőek, de a vezetői adottságai is, pedig még csak 19 éves.
Bellingham kapcsán bizakodó a Real Madrid, szóban sikerült már megállapodniuk a játékossal, de a keményebb diót a Dortmund jelenti, amely a nemzetközi érdeklődést látva 150 millió euró körüli összeget szeretne kapni érte. Ez az ár a Liverpoolt már elriasztotta, és a Real Madrid sem biztos, hogy hajlandó ennyit áldozni egyetlen játékosért, a várakozás mégis az, hogy valamilyen módon közös nevezőre jutnak a németekkel.
Amennyiben sikerülne nyélbe ütni a Bellingham-transzfert, hosszú ideig nem kellene aggódnia a Real Madridnak a középpályások miatt. Egy sorral feljebb már érdekesebb a helyzet: Vinícius és Rodrygo személyében van két fiatal támadója a csapatnak, Benzema pótlása viszont nemhogy hosszú, de még rövid távon sem megoldott. Pedig a francia ebben a szezonban 16 meccset hagyott ki különböző sérülések miatt, így legalább egy minőségi cserére szüksége lenne a Realnak ezen a poszton.
A napokban ismét fellángoltak a Kylian Mbappéval kapcsolatos pletykák, ő azonban legkorábban 2024-ben kerülhet ki a piacra, amikor lejár a két évvel ezelőtt kötött szerződése a PSG-vel. Nem zárható ki, hogy Pérez a tavalyi kudarc ellenére még egyszer nekifut a francia sztár leigazolásának, és ha a jelenléte fel is vetne néhány taktikai kérdést (el tud-e játszani középen), az vitán felül áll, hogy méltó örököse lenne Benzemának.
Pérez részéről talán az lenne a legideálisabb forgatókönyv, ha a következő idénynek még Ancelottival és a veterán sztárokkal futnának neki, a nagyobb változásokat pedig 2024-re tartogatnák, amikor taktikailag is jobban bele lehetne nyúlni a csapatba. Pánikra végtére is nincs ok, a Real Madrid a mostani szezonban is versenyképesnek bizonyult a BL-ben, egyedül az a City fogott ki rajta, amely jelenleg vélhetően mindenki számára feltartóztathatatlan.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés