Antoine Griezmann ugyan visszatért a spanyol fővárosba, de így sincs könnyű dolga, hiszen szinte csak és kizárólag csereként kap lehetőséget. Az viszont mindenkinek szemet szúrhatott, hogy csak a 60. perc után küldi őt pályára Diego Simeone. Barcelonában már tudják is, hogy ennek mi lehet az oka, de szerintük az Atleticónak így sincs igaza.
Griezmann tavaly nyáron két évre, kölcsönbe érkezett vissza Madridba, a szerződésben pedig az szerepelt, hogy ha a meccsek több mint felén pályára lép legalább 45 percre, akkor muszáj lesz érte 40 millió eurót fizetni, ezzel pedig végleg az Atletico játékosa lenne.
A két klub között most azon megy a vita, hogy az 50 százalékot szezononként kell számolni, vagy pedig a két évre összesen. A madridiak szerint két éves átlagot kell figyelembe venni, így idén csak szupercsere lehet a francia csatár.
Labdarúgás
Barca kontra Atlético, avagy a 40 millió eurós vita – jogász szemmel
19/09/2022 - 07:38
A Barcelona jogi csapata most azt fontolgatja, hogy bíróság elé viszik az ügyet. Szerintük mivel Griezmann tavaly alapember volt, ezért az Atleticónak már ki kellett volna fizetni a 40 millió eurót érte, hogy véglegesítsék. Az Atletico egyelőre még nem kapott hivatalos értesítést a katalánoktól arról, hogy hivatalosan is jogi útra terelnék a kérdést.
Természetesen az újságírók figyelmét sem kerülte el Griezmann érdekes helyzete, a Porto elleni Bajnokok Ligája-meccs után rá is kérdeztek nála:
„Ez van, nem tudok mit csinálni. Szeretnék többet játszani, de nem az én kezemben van a döntés. Most ennyivel kell beérnem, ebből a kevés percből próbálom kihozni a maximumot. Boldog vagyok, hogy itt játszhatok, csak arra koncentrálok, hogy mindent megtegyek a csapatért, Simeonéért és a szurkolókért.”

Antoine Griezmann a kispadon

Fotó: Getty Images

A pletykák szerint a klubok nyáron tárgyaltak Griezmann átigazolásáról, az Atletico szerette volna meggyőzni a katalánokat, hogy alacsonyabb összegért adják el a franciát, de a szorult anyagi helyzetében a Barca nyilván nem akart még nagyobbat bukni rajta. Madridban viszont hiába elégedettek Griezmann-nal, ennek ellenére nem szívesen adnának ki ekkora összeget egy 32 éves játékosért.
Az már biztosnak látszik, hogy a francia csatárnak nincs jövője Barcelonában, főleg, hogy 20 millió eurós éves fizetést kéne adni neki. Finoman szólva sem ő volt a Barca legsikeresebb igazolása, hiszen majdnem 100 millió eurót adtak ki érte, de sosem sikerült Messi mellett kibontakoznia. A két év alatt szerzett 35 gólja azért így sem mondható tragikusnak, de ennek ellenére többet vártak tőle.
Nagy kérdés, hogy mi lesz vele a nyáron, hiszen a limitált játéklehetőség nem segíti, hogy más csapat is bejelentkezzen érte. A nyilatkozatai alapján ő mindenképpen maradna az Atletico Madridnál.
Forrás: ESPN
La Liga
Az UEFA segítségével akart pénzt csinálni a Barcelona, volt azonban egy méretes bökkenő
04/08/2022 - 12:39
Labdarúgás
100 milliós játékosok, akikkel nagyon csúnyán mellényúltak a sztárklubok
27/06/2022 - 17:07