A Barcának alig van pénze, de 50 millióért megszerezte Lewandowskit

Minich Réka

Frissítve 17/07/2022 - 09:42 GMT+2

Nagyon úgy tűnik, hogy véget érhet Robert Lewandowski hónapok óta tartó átigazolási sztorija. A lengyel májusban közölte a Bayern München vezetőivel, hogy nem fogja meghosszabbítani a 2023-ban lejáró szerződését és még a nyáron át akar szerződni a Barcelonához.

Robert Lewandowski

Fotó: SID

A Bayern München a héten kezdte el a felkészülését a következő szezonra, ahol Lewandowski is kénytelen volt megjelenni, hiszen érvényes szerződése van a bajorokkal.
Természetesen már az első edzésen kiemelt figyelmet kapott a sajtó jelen lévő munkatársaitól, akik szerint a lengyel csatár végig kedvtelennek tűnt és az edzés után szinte rögtön el is hagyta az edzőközpontot. Viselkedése egyáltalán nem volt meglepő, hiszen már korábban is elmondta a vezetőség és a nyilvánosság előtt is, hogy minden vágya a Barcelona. Egyetlen – nem kicsi – probléma állt már csak az útjukba, a katalán klub szörnyű pénzügyi helyzete.
A Barca idei nyara eddig az ingyen igazolásokról szólt, valamint arról, hogy valahogy pénzt szerezzenek. A spanyol liga igen komolyan veszi azt, hogy melyik csapat mennyit költ fizetésekre, az engedélyezett keretet pedig a bevételekből csapatokra szabva határozzák. Jelenleg a Barcelona az egyetlen, akiknél mínuszban van ez az összeg, ráadásul nem is kicsit.
A Barcelona kénytelen volt a közép- és hosszútávú bevételeinek egy részét beáldozni azért, hogy idén nyáron is igazolhassanak. Egy 25 évre megkötött tévés szerződésből adtak el 10 százaléknyi részesedést egy amerikai cégnek, 267 millió euróért.
A hirtelen jött pénznek már meg is van a helye, hiszen rögtön sikerült regisztrálni az ingyen megszerzett Andreas Christensent és Frank Kessiét, valamint a Leedstől leigazolták – 70 millió euróért – a brazil Raphinát.
Most a hírek szerint Lewandowskiért is 45 millió eurót fizettek, ami a jövőben akár 50-re is felmehet. Lewandowski szombat reggel még megjelent a Bayern edzésén, ahol minden csapattársától elbúcsúzott, hiszen ő már nem utazik a csapattal Washingtonba, ahol megkezdik az amerikai edzőtáborukat. Helyette ő Miamiba utazik, ahol először részt vesz a Barca orvosi vizsgálatán, majd csatlakozik új csapatához.
A Bayernnél úgy tűnik, hogy a Lewáért befolyt pénzt Matthijs de Ligt megszerzésére fordítanák, viszont nagy kérdés, hogy kivel akarják pótolni a lengyel góljait. Apró örömre is lehet viszont ok a bajoroknál, hiszen úgy tűnik, hogy Serge Gnabry mégis hajlandó meghosszabbítani a szerződését.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés