Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Xavi szerint a Barca üzent a Real kiütésével, Ancelotti vállalta a felelősséget a vereségért

Takács Márton

Publikálva 21/03/2022 - 14:26 GMT+1

Miután vasárnap a Barcelona 4-0-ra nyerte meg a Real Madrid otthonában megrendezett El Clásicót, Xavi, a Barca vezetőedzője azt nyilatkozta, hogy csapata most már egyértelműen jelezte, hogy úton van a vissza a legjobb csapatok közé. Carlo Ancelotti, a Real főnöke önkritikusan nyilatkozott együttese kiütéses vereségét követően.

Xavi és a Barcelona elhomályosította Carlo Ancelottit és a Real Madridot

Fotó: AFP

Xavi szerint üzenetértéke van a Barcelona Real Madrid elleni 4-0-s győzelmének, Ancelotti reméli, csak kisiklás volt.
A Real Madrid az előző öt El Clasicót megnyerte, de most a Barcelona a kiütéses, 4-0-s sikerrel távozott a Bernabéuból. Pierre-Emerick Aubameyang duplázni tudott élete első Real-Barca mérkőzésén, a vendégek szétszedték a madridi védelmet.
A Barcelona már 12 mérkőzés óta veretlen, kilenc körrel a vége előtt a listavezető Real Madrid mögött éppen 12 pont a hátránya a katalánoknak. Xavi, a Barca vezetőedzője bizakodóan nyilatkozott csapata nagy győzelme után.
"Nagyon büszke és nagyon boldog vagyok, ez egy olyan nap, amelynek egész Barcelona örülhet. Nehéz 4-0-ra nyerni a Bernabéuban, és ezt ki kell élveznünk, mindenekelőtt azoknak a játékosoknak örülök, akiket megkérdőjeleztek. Nem volt tökéletes meccs, de látványos lett, küldtünk egy üzenetet, hogy úton vagyunk visszafelé.
Nem tudom, hogy megnyerhetjük-e még a bajnoki címet, de nem zárhatunk ki semmit. Talán egy kicsit elkéstünk ezzel, de ez egy nagyon nagy győzelem számunkra. Sokkal jobbak voltunk, mint a Real Madrid. Szinte hazai csapatként játszottunk a pályán.
Ez egy olyan nap, amit nemcsak Barca-menedzserként, hanem szurkolóként is élvezhetek. Könnyen szerezhettünk volna öt vagy hat gólt is. Megváltoztattuk a negatív dinamikánkat, hogy elveszítettük az utolsó néhány Clasicót."
picture

Xavi és Ancelotti

Fotó: AFP

A Barcelona ugyanis ezt megelőzően sorozatban négy bajnokiján maradt alul ősi riválisával szemben.
Xavi egykori csapattársa, Sergio Busquets hozzátette: "Ha még van egy kis esélyünk a bajnoki címre, akkor a végsőkig harcolni fogunk. Nagyon nehéz, de a futballban bármi megtörténhet. Mi vagyunk a Barca.
A Barcelona szurkolói Xavi kinevezésének hírére csak remélhették, hogy csapatuk annyira máshogyan fog kinézni néhány hónap elteltével, mint Ronald Koeman irányítása alatt. November óta csak egyszer kapott ki a La Ligában a Barca - és az az egyetlen vereség is több mint három hónapja történt – még decemberben a Betis nyert 1-0-ra a Camp Nouban.
A Premier League-ből érkező téli igazolásaik is átalakították a csapatot, a támadószekció teljes egészében megújult, miután Aubameyang az Arsenaltól, Ferran Torres a Manchester Citytől és Adama Traore a Wolvestól a Barcelonához szerződött.
A Barcában ebben a szezonban csak Memphis Depay (10 gól) szerzett több gólt, mint Aubameyang (9) és Torres (5).
Xavi és Busquets túlságosan is pozitív véleménye ellenére ez az impozáns veretlenségi sorozat a bajnoki címért folytatott versenyfutásban nem lesz elég, de ez a mérföldkőnek számító vasárnapi eredmény azt mutatja, hogy a Barcelona visszatért - és a következő szezonban versenyben lehet a nagy trófeákért.
A katalánok kiütötték a legjobbja, a sérült Karim Benzema nélkül játszó Real Madridot, ezzel három év után először nyertek Clasicót, és 2015 óta a legnagyobb bajnoki győzelmüket aratták a Bernabéuban. Ousmane Dembelét alig néhány hete még saját szurkolói is kifütyültek, miután januárban nem sikerült távoznia, most két gólpasszal jelentkezett az első félidőben.
A Chelsea kívánságlistáján is szereplő Ronald Araujo Dani Alves helyett a jobbhátvéd posztján kezdett, hogy a Vinicius Jr. által jelentett veszélyre megoldást jelentsen, még a góllövők közé is feliratkozott.
"Majd meglátjuk, hova jutunk ezután a nagy győzelem után. Nagyon izgatott voltam, hogy Barcelonába jöhetek és jól teljesítsek. Nagyon könnyű a dolgunk viszont, amikor ilyen jó játékosokkal játszhatunk együtt.” - mondta Aubameyang.
picture

Aubameyang elég jól zárta első El Clásicóját

Fotó: AFP

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti abban reménykedik, hogy ez csak egy kisiklás volt övéi részéről. A Real főnöke vállalta a felelősséget a súlyos vereségért, mondván "az én hibám volt” - de arra biztatta csapatát, hogy felejtsék el a történteket, és lépjenek tovább.
Nagyon hiányzott tőlük a sérült Karim Benzema, aki 22 góllal és 11 assziszttal a La Liga idei szezonjának kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosa.
"A második félidőt úgy kezdtük, hogy megpróbáltunk egy az egy ellen játszani hátul - három védő a három csatárral szemben -, de ez nem működött. Csak bocsánatot tudok kérni a szurkolóktól” – nyilatkozta Ancelotti.
Pánikra nyilván nincs oka a Real Madridnak, hiszen ez még csak a harmadik vereségük volt Toni Krooséknak, és még mindig van kilenc pont előnyük a tabella élén a második helyezett Sevillával szemben.
"Nagyon kemény csapás így kikapni. Tudjuk, hogy nagy előnyünk van a tabella élén. Nem csinálhatunk drámát ebből a meccsből - tovább kell lépnünk.” - tette hozzá Ancelotti.

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés