Még nincs 19 éves, de már is Messi örökébe léphet Ansu Fati, miután a mez eddigi viselője a PSG-be távozott. De vajon hogyan hat ez a katalánok támadójátékára?

Az ESPN forrása szerint a Barcelona az idei szezonra szerette volna kivonni a forgalomból a 10-es mezt, a La Liga szabályai azonban ezt nem teszik lehetővé, az első csapat 1-25 között kell, hogy kapja a számokat. Ez pedig jelentősen megnehezítette volna a döntést.
De akkor kié legyen a 10-es, ami minden csapatban az egyik legkitüntetettebb mezszám? A döntés a 18 éves, de már világszerte ismert saját nevelésű játékosra, a spanyol válogatottban is bemutatkozó Ansu Fatira esett. A játékos hónapokig nem léphetett pályára sérülés miatt, és úgy volt, az új szezont a 17-es mezben kezdi el. 2019-es bemutatkozása óta a 22-est és a 33-ast viselte eddig.
Labdarúgás
Benzema szerint nem kell Messi és Ronaldo, hogy jó legyen az El Clásico
16/10/2021 13:43
Persze Messi sem mindig 10-esben játszott. Az argentin válogatottal az idén végre Copa Americát nyerő, hatszoros Aranylabda-győztes csatár 2008-tól viselte a kitüntett mezt egészen mostanáig, amikor szerződése lejárta után Párizsba igazolt. A távozó játékos azelőtt a 19-est és a 30-ast viselte. Ez utóbbit hordja Párizsban is.

Lionel Messi

Fotó: Getty Images

2008-ban egyébként Ronaldinho-tól örökölte a királyi 10-est, aki előtt nem sokkal még Juan Roman Riquelme és Rivaldo hordta azt.
Ansu még tavaly novemberben szenvedett térdsérülést a Real Betis elleni bajnoki mérkőzésen. Számos operáció után augusztus végén tudott már ismét teljes értékű edzést végezni, így várhatóan szeptemberben már bevethető lesz.

A spanyol válogatott játékos 2019-ben robbant be a köztudatba, 78 év után ő lett a klub legfiatalabb debütálója, amikor 16 évesen és 298 naposan szerepelt a Betis elleni 5-2-es győzelem alkalmával.

Egy héttel később a klub legfiatalabb gólszerzője lett a La Ligában, amikor az Osasuna ellen talált be, majd ugyanezen év decemberében az Inter elleni győztes góljával a Bajnokok Ligája legfiatalabb gólszerzője lett. Összesen 41 alkalommal lépett pályára az első csapatban, és 13 gólt szerzett.
Ansu mostantól a Barcelona újjáalakult támadósorának része lesz, miután Antoine Griezmann is távozott: kölcsönben tér vissza korábbi klubjához, az Atletico Madridhoz, későbbi igazolási opcióval.
A Barca válaszul a támadó Luuk de Jongot szerződtette kölcsönbe a Sevillától, miután a nyáron már hozta Memphis Depay-t és Sergio Aguerót ingyenes átigazolással. Valószínűleg ők négyen lesznek az elsőszámú támadók, de Martin Braithwaite és a jelenleg sérült Ousmane Dembele, valamint a fiatal Yusuf Demir is lehet alternatíva.
ESPN
Labdarúgás
Messi elárulta, ő kinek adná az Aranylabdát, ha szavazhatna
09/10/2021 13:27
LaLiga Smartbank
"Úgy igazolt játékosokat, hogy tisztában volt vele, nem tudja majd fizetni őket"
06/10/2021 16:42