La Liga - Lewandowskit három, Piquét négy mérkőzésre tiltották el.
Az októberi Aranylabda-gálán Gerd Müller-díjjal jutalmazott lengyel csatár az Osasuna elleni, november 8-i összecsapáson a 11. percben sárga lapos figyelmeztetésben részesült mezhúzásért, majd húsz perccel később már mehetett az öltözőbe, miután letarolta David Garciát. Amikor lement a pályáról, mutatóujját az orrához emelte, és szippantó mozdulatot tett, majd a bíróra mutatott, arra utalva, hogy Gil Manzano kábítószeres befolyás alatt áll. Ezt később a pályát elhagyva megismételte. A találkozó jegyzőkönyvében a játékvezető utóbb "a bírói döntés megkérdőjelezésének" nevezte a gesztust. Lewandowski egymeccses eltiltást a kiállításért kapott, a további büntetést pedig a tiszteletlen viselkedéséért szabták ki rá.
A katalánok által 2-1-re megnyert összecsapás szünetében a cserék közé jelölt Gerard Piqué hevesen reklamált Manzanónál, így ő is piros lapot kapott.
Foci-vb
Ochoa hatalmas bravúrral kivédte Lewandowski büntetőjét, újabb 0-0 a foci-vb-n
22/11/2022 - 18:11
"Te vagy az a bíró, aki a leginkább hülyének néz minket!" - kiabálta több trágárság kíséretében a 35 éves világ- és Európa-bajnok.
Az ő büntetése - melyet fenyegető fellépésért és sértegetésekért kapott -elvi jelentőségű, mivel visszavonult, már a pamplonai mérkőzés előtt, az Almería elleni, november 5-i összecsapáson elköszönt a Camp Nou közönségétől.
MTI
Foci-vb
11 „ismeretlen” játékos, aki készen áll a nagy áttörtésre a vb-n
18/11/2022 - 17:35
Foci-vb
Juventus, Napoli, Spezia - az olaszok klubjai közvetve ugyan, de azért ott lesznek a vb-n
10/11/2022 - 16:03