Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kiderült, hogy a lehülyézésért vagy a drogos mozdulatért jár hosszabb eltiltás: Lewandowski és Piqué is kapott büntetést

Eurosport Magyarország

Frissítve 16/11/2022 - 15:06 GMT+1

Robert Lewandowskit három, Gerard Piquét négy bajnoki mérkőzésre tiltotta el fegyelmezetlenség miatt a Spanyol Labdarúgó Szövetség illetékes testülete.

Robert Lewandowski

Fotó: Getty Images

La Liga - Lewandowskit három, Piquét négy mérkőzésre tiltották el.
Az októberi Aranylabda-gálán Gerd Müller-díjjal jutalmazott lengyel csatár az Osasuna elleni, november 8-i összecsapáson a 11. percben sárga lapos figyelmeztetésben részesült mezhúzásért, majd húsz perccel később már mehetett az öltözőbe, miután letarolta David Garciát. Amikor lement a pályáról, mutatóujját az orrához emelte, és szippantó mozdulatot tett, majd a bíróra mutatott, arra utalva, hogy Gil Manzano kábítószeres befolyás alatt áll. Ezt később a pályát elhagyva megismételte. A találkozó jegyzőkönyvében a játékvezető utóbb "a bírói döntés megkérdőjelezésének" nevezte a gesztust. Lewandowski egymeccses eltiltást a kiállításért kapott, a további büntetést pedig a tiszteletlen viselkedéséért szabták ki rá.
A katalánok által 2-1-re megnyert összecsapás szünetében a cserék közé jelölt Gerard Piqué hevesen reklamált Manzanónál, így ő is piros lapot kapott.
"Te vagy az a bíró, aki a leginkább hülyének néz minket!" - kiabálta több trágárság kíséretében a 35 éves világ- és Európa-bajnok.
Az ő büntetése - melyet fenyegető fellépésért és sértegetésekért kapott -elvi jelentőségű, mivel visszavonult, már a pamplonai mérkőzés előtt, az Almería elleni, november 5-i összecsapáson elköszönt a Camp Nou közönségétől.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés