Ronald Koeman nem számíthat könnyű idényre a Barcelona élén. Legnagyobb sztárját elvesztette, a kért igazolások egy részét nem kapta meg, a kerete pedig tele van létszámfeletti játékosokkal.

Frusztráló nyarat élhetnek meg az FC Barcelona szurkolói. Előre lehetett tudni, hogy a klub előző vezetésének hibájából felhalmozódott óriási adósság megköti majd a csapat kezét az átigazolási piacon, arra azonban senki sem számított, hogy ekkora áldozatokkal jár majd. A csapat elvesztette legendáját, a PSG-hez igazoló Lionel Messit, miközben érdemi erősítésekre is alig futotta.
A helyzet nem csak a rajongókat, de az edző Ronald Koemant sem tölti el elégedettséggel. A holland mester tavaly érkezett a csapat élére, ahol a gyengébben sikerült előző idény ellenére is maradhatott még egy szezonra. Idén azonban azzal kellett szembesülnie, hogy míg a nagy európai riválisok százmilliókat költenek el új igazolásokra, addig a Barca legfeljebb olyan ingyen megszerezhető játékosokkal tudott erősíteni, mint Eric Garcia, Memphis Depay vagy Sergio Agüero.
Labdarúgás
Benzema szerint nem kell Messi és Ronaldo, hogy jó legyen az El Clásico
16/10/2021 13:43
Koeman hiába szeretett volna további érkezőket, erre a vezetőség még Messi távozása után sem tudott forrásokat biztosítani. Figyelembe véve, hogy a klubelnök Joan Laporta szerint a csapat adósság 1,3 milliárd euró, ez persze valahol nem meglepő…
„Valahol megértem a (szurkolók frusztrációját). Mindenkinek, aki a legjobbat akarja a csapatnak, frusztráló a jelenlegi helyzet. Gazdaságilag a klub nem tudja felvenni a versenyt az olyan csapatokkal, mint a Manchester United és City, vagy a PSG. Nem várhatjuk el ugyanazt a klubtól, mint korábban, meg kell értenünk a helyzetet.”

A PSG megengedhette magának a Barcától távozó Messit.

Fotó: Getty Images

Az érkezők hiánya egy dolog, ennek fő oka azonban Koemant is nagyon zavarja. A csapat ugyanis gondolkodott még erősítésekben, erre azonban azért nincs lehetőség, mert a Barca nem tud megszabadulni egy sor sokat kereső, de létszám fölöttivé vált játékosától. Ezek a játékosok annak ellenére nem akarnak távozni, hogy a holland edző világosan megmondta, kivel nem szeretne együtt dolgozni.
„A klub tudja, mit szeretnék és kivel szeretnék együtt dolgozni. Mindig mondtam, hogy tisztelem a játékosok szerződését, de mindenki tudja, kire számítunk és ki nem fog játszani.”
A sok „potyautas” ráadásul a mindennapokat is megnehezítik a csapatnál.
„Néhány játékos számára ez egy bonyolult helyzet, ami nem jó se nekik, se nekünk. Ha mindenki visszatér, 31-32 játékosunk lesz, ennyivel lehetetlen dolgozni. Hogyan kezeljen egy edző 32 játékost?”

Samuel Umtiti egyike a létszámfeletti játékosoknak a Barcánál.

Fotó: Getty Images

Samuel Umtiti például egyike azoknak, akik nem sietnek távozni, hiába szabadulna tőle a csapat. A keddi átigazolási zárás előtt még Miralem Pjanicot és Ilaix Moribát is megpróbálja értékesíteni a Barca, Philippe Coutinho ellenben újra a keret része lehet majd idén.
Könnyen lehet viszont, hogy rövidtávon a vártánál nagyobb szerepet kaphatnak azok is, akikkel Koeman nem számolt előzetesen. A meghatározó játékosok közül ugyanis jelenleg a kezdő belső védők, Garcia és Gerard Pique, a támadóktól pedig Ousmane Dembele, Ansu Fati és Agüero is sérültek vagy eltiltottak. Mint mondtuk, nem vár könnyű idény a Barcelonára.
Forrás: ESPN
Labdarúgás
Messi elárulta, ő kinek adná az Aranylabdát, ha szavazhatna
09/10/2021 13:27
LaLiga Smartbank
"Úgy igazolt játékosokat, hogy tisztában volt vele, nem tudja majd fizetni őket"
06/10/2021 16:42