La Liga - A debütáló Xavi büszkévé tenné a szurkolókat

A Ronald Koemant váltó 41 éves tréner leszögezte: futballistáinak tudatosítaniuk kell magukban, hogy a gránátvörös-kékek játékosai, és minden percben tudásuk legjavát nyújtaniuk a pályán.
"Az eredmények az ellenfeleinktől és a játék képétől fognak függeni, de kötelességünk a szurkolóinkat büszkévé tenni, még akkor is, ha épp nem tudunk győzni" - fogalmazott a Barcelonában 24 éven át szerepelt, a felnőtt csapatban 767 mérkőzésen pályára lépett korábbi klasszis középpályás. Mint elmondta, edzőként "kevésbé ideges", mint futballistaként volt, hiszen a pályán jó teljesítményt nyújtani nehezebb.
Ballon d'Or
"Miért nem Pelé? Ő is jó volt" - keményen beleálltak Messibe és a hetedik Aranylabdájába
TEGNAP 10:54
Ugyanakkor nincs könnyű helyzetben a katari al-Szadd együttesétől érkezett szakember, a Lionel Messi távozása után önmagát kereső csapat ugyanis csupán a kilencedik a spanyol bajnokságban, és a Bajnokok Ligája-csoportjából sem biztos még a továbbjutása a nyolcaddöntőbe.
Játékosként Xavi - teljes nevén Xavier Hernández Creus - 25 trófeát nyert a csapattal, köztük négy Bajnokok Ligáját és nyolc bajnoki címet.
UEFA Bajnokok Ligája
Messi, Mbappé, Neymar – ezzel a trióval szinte lehetetlen küldetés BL-t nyerni
29/11/2021 13:46
Ballon d'Or
Messi és Ronaldo helyett egy másik csatárnak adná az idei Aranylabdát az Eurosport
26/11/2021 15:37