Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Iniesta szerint akár bajnok is lehet a Barca, de nem szabad a fiatalokra hárítani a felelősséget

Takács Márton

Publikálva 20/10/2021 - 13:48 GMT+2

A Barcelona korábbi klasszis középpályása, Andrés Iniesta azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy volt csapata képes megnyerni a vasárnapi El Clasicót és a La Ligát is annak ellenére, hogy per pillanat a bajnoki tabella hetedik helyén állnak a katalánok, a Bajnokok Ligája-csoportjukban pedig az utolsó pozíciót foglalják el.

Andrés Iniesta a Vissel Kobe mezében

Fotó: Getty Images

Iniesta egyszerre túl optimista és racionális.

A Barca vasárnap 3-1-re legyőzte a Valenciát a spanyol bajnokságban, így két pontra megközelítette a rivális Real Madridot és az Atlético Madridot, és öt pontra a listavezető Real Sociedadot, mielőtt a hétvégén a Camp Nouban a Realt fogadná az El Clasicón.
A Barcának lendületet adott Ansu Fati - aki gólt szerzett és büntetőt harcolt ki a Valencia ellen - és Sergio Agüero sérüléséből való visszatérése, valamint az olyan fiatalok teljesítménye, mint az elképesztően tehetséges, 17 éves Gavi.
"Azt hiszem, a Barca-szurkolók mindig optimisták, még inkább a Clasicót illetően. Várják a meccset, hogy a csapatuk jól játsszon és nyerjen. A Barcelonának megvan hozzá a csapata, hogy megnyerje a Clasicót és a La Ligát is. Remélem, jól játszanak majd és megszerzik a három pontot." - mondta Iniesta az ESPN-nek.
A Barca edzőjére, Ronald Koemanra nagy nyomás nehezedett, miután csapata a Bayern München elleni 3-0-s hazai vereséggel kezdte a Bajnokok Ligája-idényt, amelyet a Granada és a Cadiz elleni bajnoki döntetlen követett.
A Benfica elleni kínos 3-0-s vereség Koemant a szakadék szélére sodorta, mielőtt Joan Laporta elnök a holland vezetőedző maradása mellett döntött, miután az ESPN forrásai szerint nem talált megfelelő alternatívát.
picture

Gavi már most a Barcelona egyik legnagyobb értéke

Fotó: Getty Images

"Innen nézve, és az elmúlt néhány évet tekintve, nem könnyű a helyzet. Új játékosok érkeztek, fiatalok, eddig máshol szereplő futballisták, más játékosok pedig távoztak. Ez sosem könnyű. Mindannyiunknak bíznunk kell abban, hogy végül a helyes irányvonalat követik."
Iniesta szerint Koeman sok mindent jól csinált, és nem könnyű pillanatban érkezett a klubhoz sem az ő sem az egyesület szempontjából.
Az edző az elmúlt hetekben a Barca saját nevelésű tehetségeiben bízott, a 18 éves Fati és a 17 éves Gavi mellett a 19 éves Nico Gonzalez és a 18 éves Yusif Demir is bekerült az első csapatba.
picture

Iniesta jól érzi magát Japánban

Fotó: AFP

A most 37 éves Iniesta, aki a japán Vissel Kobe csapatában játszik, összehasonlította a helyzetet azzal, amikor 2003-ban debütált a Barcelonában. A Barca a pályán és azon kívül is válságban volt, miután négy évig nem nyert trófeát -, egyben figyelmeztetett arra, hogy nem szabad túl nagy nyomást helyezni erre az új generációra.
"Amikor felkerültem az első csapatba, nehéz volt a helyzet. Azt mondom az érkező fiataloknak, hogy éljenek a lehetőséggel. Értékelnünk kell a fiatal srácokba vetett hitet... Az egyetlen dolog, amit nem szabad tennünk, hogy úgy gondoljuk, a 17 vagy 18 évesek jelenthetik a megoldást ezekben az időkben. Nem háríthatjuk rájuk a felelősséget, hogy vigyék előre a csapatot. Apránként kell a gárda részévé válniuk, fokozatosan kiemelkedve és fontossá válva."
via ESPN

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés