A katalán klub a Rayo Vallecanótól elszenvedett szerda esti, 1-0-s vereség után közleményben jelentette be a döntést, amelyről előzőleg Joan Laporta elnök tájékoztatta a holland trénert.

Koeman, aki játékosként hat évet töltött a Barcelonában, tavaly augusztusban lett a gárda vezetőedzője. Őt még az előző elnök, Josep Maria Bartomeu hozta vissza, a klub idén márciusban megválasztott új vezetője, Laporta viszont többször hangsúlyozta, hogy Koeman nem az ő kinevezettje. A kapcsolatuk nem volt felhőtlen, a holland trénernek pedig nem sikerült stabil és eredményesen játszó csapatot kialakítania az után, hogy távozott Lionel Messi és Antoine Griezmann.
A Barcelona a legutóbbi tíz tétmérkőzését tekintve három győzelem és két döntetlen mellett ötödször szenvedett vereséget szerda este. A La Ligában - melyben a kilencedik helyen áll - az utóbbi négy fordulóban harmadszor kapott ki. Bajnokok Ligája-csoportjában három fordulót követően három ponttal a harmadik.
La Liga Santander
"Egy napon biztosan Xavi lesz az FC Barcelona vezetőedzője"
29/10/2021 14:27
A helyi sajtó szerint az 58 éves tréner helyére a klub korábbi legendás játékosa, Xavi Hernández, a katari al-Szadd edzője vagy Roberto Martinez, a belga válogatott szakvezetője kerülhet.
MTI
La Liga Santander
Iniesta szerint akár bajnok is lehet a Barca, de nem szabad a fiatalokra hárítani a felelősséget
20/10/2021 11:48
La Liga Santander
Ki ülhet le a Barcelona kispadjára, ha menesztik Ronald Koemant?
02/10/2021 17:06