Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Úton Messi hetedik Aranylabdája – legalábbis az edzője szerint

Németh Dániel

Publikálva 19/07/2021 - 15:43 GMT+2

Ronald Koeman a friss Copa América-győztes klasszist tartja a díj legnagyobb esélyesének.

Messi - Copa América

Fotó: Getty Images

Akik azt várták, hogy az Európa-bajnokság segít tisztázni, kik jöhetnek szóba az Aranylabda-szavazáson, azoknak csalódniuk kellett. Argentína Copa América-győzelme pedig még jobban megkavarhatja az erőviszonyokat.


A tornát megelőzően ugyanis nem sokan gondolták úgy, hogy az egyénileg ismételten zseniális, de csapatszinten keveset nyerő Lionel Messi ott lehet a végső esélyesek között. Azzal viszont, hogy Argentína megnyerte a Copa Américát – és így már a válogatottal is van komoly címe a Barcelona játékosának – egyből bekerült a szórásba, sőt, a többi lehetséges jelöltet figyelembe véve még az sem kizárt, hogy a végén ő nyeri a szavazást.
Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője egyértelműen így látja, szerinte játékosa az elmúlt 12 hónap során extra teljesítményt nyújtott, amivel kiérdemelte, hogy karrierje során hetedik alkalommal is megkapja az elismerést. Ha így lesz, azt minden valószínűség szerint a Barcelona-játékosaként teheti meg, hiszen a kérdéses részletekben már sikerült megállapodni, vagyis csak formalitások vannak hátra, hogy bejelentsék a szerződéshosszabbítást.
„Létfontosságú a csapat számára, ő a csapatkapitány és a követendő példa. A nehéz kezdés ellenére zseniálisan teljesített gólszerzésben. Időről időre megmutatta, miért is ő a világ legjobb játékosa. Pontosan tudom, hogy mennyire vágyott a Copa América-győzelemre, és most már ezt is sikerült behúznia. Egy ilyen nagyszerű idényt követően Messi az egyik fő jelölt az Aranylabdára, számomra ő az esélyes” – hangsúlyozta a Barcelona edzője.
Messi statisztikái kétségtelenül kiemelkedőek, az előző idényben 47 mérkőzésen 38 gólt szerzett, emellett kiosztott 14 gólpasszt is. Mindezt úgy, hogy a játékosok feladatát számos probléma hátráltatta, köztük egy vezetőségi válsággal és egy elnökválasztás bizonytalanságával – ez utóbbi Messi barcelonai jövőjét is meghatározta. Az argentin válogatottnál sem lassított, négy gólt és öt gólpasszt jegyzett, a Copa América legjobbjának választották, és gólkirály lett.
picture

Ronald Koeman és Lionel Messi az áprilisi Király Kupa döntőben.

Fotó: Getty Images

Koeman nem csak Messiről beszélt, de a két új szerzeményről, Sergio Agüeróról és Memphis Depayról is nyilatkozott, akikre fontos szerep hárulhat a következő idényben. „[Agüero] fontos igazolás, mert fejlődnünk kell a kapu előtt. Kun tapasztalt játékos, aki ráadásul nagyon veszélyes a tizenhatoson belül. A megfelelő állapotban kell lennie fizikálisan, mert azt szeretnénk, ha mindent ki tudna hozni magából nálunk.”
Agüeróra talán leginkább kiegészítő szerep hárulhat, hiszen az utóbbi években rengeteg sérülés hátráltatta, így valószínűleg egy teljes szezonon keresztül még egy, a Premier League-nél kevésbé intenzív bajnokságban sem lehet rá építeni. Ebből a szempontból fontosabb lehet Depay, akit Koeman jól ismer, hiszen a holland válogatottban dolgoztak már együtt, ráadásul a korábbi lyoni támadó fontos szerepet töltött be az edző rendszerében.
Fontos az a tény, hogy jól ismerem. Tudja már, hogy hogyan szoktam dolgozni, nagyszerű karaktere van: erős, gyors, sokat tud adni nekünk. A támadósorban bárhol tud játszani, és most ér a karrierje csúcsára. Sokat fejlődött a Lyonnál, ahol csapatkapitányként is szerzett tapasztalatot.
Forrás: Goal

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés