A koronavírus-járvány miatt elhalasztották az FC Barcelona jövő vasárnapra tervezett elnökválasztását.


"A regionális kormány által elrendelt kijárási korlátozások miatt a választások időpontját el kell halasztani" - áll a katalán klub pénteki közleményben.
Carles Tusquets ideiglenes elnök péntek délután egyeztet a három versenyben maradt jelölttel, Joan Laportával, Victor Fonttaé és Toni Freixával, hogy közösen döntsenek a választás új időpontját.
La Liga Santander
Az első dominók már ledőltek, a Barcelona számára azonban most kezdődik a nyár nehezebb része
06/07/2022 16:13
A Barcelona legsikeresebb ex-elnöke a legesélyesebb a közelgő választáson | Eurosport
Az El Mundo Deportivo felmérése szerint az FC Barcelonát 2003 és 2010 között már irányító Joan Laporta a legnagyobb favorit a három hét múlva esedékes elnökválasztáson. A megkérdezettek több mint fele szavazna az ügyvédre, őt követi Víctor Font.
A találkozóra azért is szükség van, mert a Barcelona labdarúgócsapata szeretné leigazolni Eric Garciát, a Manchester City védőjét, de a szerződtetése meghaladja Tusquets jogkörét, így a három jelölt hozzájárulására is szüksége van ehhez.
Az egyesület korábbi elnöke, Josep Maria Bartomeu október végén mondott le tisztségéről. Az előző elnök távozásakor még heten gondolták úgy, hogy három hónappal később versenybe szállnak majd a posztért.
MTI
La Liga Santander
Kutyabarát stadion gondolatával kacérkodik a spanyol élvonal újonca
25/06/2022 15:50
La Liga Santander
Kinyitotta a pénztárcát a Real Madrid, 100 millió eurós tehetséggel erősíti a középpályát
11/06/2022 12:27