Az

El Mundo

spanyol közéleti lap vasárnap hozta le Lionel Messi fizetését, mellyel óriási bombát robbantott. A madridi

Onda Cero

rádió hétfőn felhívta a lap igazgató-helyettesét, Esteban Urreiztietát, aki további adatokat árult el az argentin szerződéséből, sőt a lap ma újabb részleteket hozott nyilvánosságra.


Esteban Urreiztieta kiemelte, semmilyen hátsó szándékuk nem volt azzal, hogy nyilvánosságra hozták a 2017 novemberében aláírt szerződést, mely szerint a Barcelona sztárja pontosan 555.237.619 eurót keres 2021-ig négy szezon alatt.
Úgy tűnik, sikerült kibulizni minden idők legmagasabb fizetését, amelyet sportoló kapott | Eurosport
Lapértesülés szerint Lionel Messi elképesztő, 555 millió eurós (196 milliárd forint) szerződést kötött 2017-ben az FC Barcelona futballklubbal. Az El Mundo című spanyol napilap vasárnap arról számolt be, hogy a katalánok sztárja minden eddiginél busásabb megállapodást írt alá, amely négy évre szól, és idényenként 138 millió euróval (48 milliárd forint) gazdagíthatja őt.
La Liga Santander
Az első dominók már ledőltek, a Barcelona számára azonban most kezdődik a nyár nehezebb része
06/07/2022 - 16:13
„Megvolt múlt héten az infónk, elemeztük, előkészítettük és nyilvánosságra hoztuk, amint tudtuk. Nem spekuláltunk az információval, az időpontról ne gyártson senki összeesküvés-elméleteket. Azt is tagadom, hogy bárkinek ártani vagy kedvezni szerettünk volna ezzel a hírrel a Barcelona elnökválasztásának ügyében.”
Az El Mundo hétfőn további adatokat hozott le a szerződésből, mely szerint amennyiben Lionel Messi 2020 februárjáig marad a klubnál, 77 millió eurós hűségbónuszt kap, melynek felét július 15-én kapja meg. „Valószínűleg akkor már nem lesz a klubnál, de akkor is jár neki ez az összeg” – ment bele mégis a spekulációba a lapvezető-helyettes. Mint mondta, ezt a Neymar-ügy miatt tetette bele a szerződésébe – ismert, a brazil jogi vitába keveredett korábbi egyesületével, pontosan egy hasonló kitétel miatt.
Messi megszerezte 650. gólját és beperli az egyik legnagyobb spanyol napilapot | Eurosport
Lionel Messi megszerezte 650. gólját is az FC Barcelona színeiben, a spanyol sportsajtó vezető híre azonban az, hogy az argentin klasszis futballista - a katalán futballklubbal egyetemben - beperli az egyik legnagyobb példányszámú spanyol napilapot, az El Mundót.
A katalánok és az argentin bejelentéséről, mely szerint perelni fogják a Mundót, azt mondta: „meglepi, hogy ilyen rossz tanácsokat kap a labdarúgó” .
„Semmi büntetendő nincs abban, ha valaki nyilvánosságra hozza Messi szerződését, melyet fáradságos kutatómunkával szerzett meg egy lap. Hiszen ez a dolga a médiának, egy ilyen információt meg
kell
osztani az olvasóközönséggel!”

messi-elmundo.jpeg

Fotó: Eurosport

 „A tagok miért ne ismerhetnék meg saját játékosuk kontraktusának részleteit? Miért fáj Messinek az átláthatóság? A világ legfontosabb futballistájának népbutító tevékenysége kész anomália.”
„Az is benne van a szerződésében, hogy amennyiben Katalónia független lesz, akkor is megkapja a hűségpénzt és automatikusan szabaddá válik.”
Urreiztieta azt is elmondta, további „okkult részletek” ismertetése várható kedden, s ez meg is történt. A szerződés szerint Messinek kötelező megtanulnia katalánul és integrálódni a helyi kultúrába.Nem motorcsónakozhat. Szó nélkül ott játszik, ahova az edző teszi.
A dokumentum egyébként 30 oldalas, két részre van osztva, és katalán nyelven íródott.
La Liga Santander
Kutyabarát stadion gondolatával kacérkodik a spanyol élvonal újonca
25/06/2022 - 15:50
La Liga Santander
Kinyitotta a pénztárcát a Real Madrid, 100 millió eurós tehetséggel erősíti a középpályát
11/06/2022 - 12:27