A portugál klasszis a fizetése miatt lassan inkább teher a Juventus számára, így megnyílhat az út, hogy 2018 után visszatérjen a spanyol fővárosba. 


Egyszer minden jó dolog véget ér, de ez nem jelenti, hogy sose kezdődhetne újra. Amikor Cristiano Ronaldo 2018 nyarán bejelentette, hogy 9 éve, két bajnoki- és négy BL-cím, valamint 438 tétmeccsen szerzett 450 gól után otthagyja a Real Madrid csapatát, a szakítás véglegesnek tűnt. Akkoriban belső konfliktusok vezettek a portugál klasszis váltásához, a siker pedig új csapatánál, a Juventusnál garantáltnak tűnt. A dolgok azonban másképp alakultak, ez pedig most a nyár legnagyobb átigazolási történetéhez vezethet. 
Na de miért merült fel a visszatérés gondolata? A válasz több okban keresendő, mindenek előtt a Juventus motivációit érdemes megérteni. Ronaldot 3 évvel ezelőtt egyértelműen a BL-siker reményében igazolta le a torinói csapat, ez azonban sem Massimiliano Allegri vezetésével az első szezonjában, sem Maurizio Sarri irányítása alatt a másodikban nem jött össze, a keddi Porto elleni kieséssel pedig biztossá vált, hogy idén sem Andrea Pirlo csapata lesz a nyerő. Az évek alatt ráadásul a győzelem esélye egyre távolabb került, miközben a Juve kulcsjátékosai folyamatosan öregedtek.
La Liga Santander
Az első dominók már ledőltek, a Barcelona számára azonban most kezdődik a nyár nehezebb része
06/07/2022 - 16:13
Így jutottunk most el oda, hogy a jelenlegi helyzetben a Zebrák nem biztos, hogy ragaszkodnának Ronaldóhoz. A portugál klasszis szerződése ugyan még egy évig érvényes, de mivel a várt áttörés reménye egyre kisebb, a járvány okozta gazdasági válság pedig természetesen a Juvét is érinti, a csapatnak meg kell fontolnia a gazdasági vonatkozásokat is. 

Ronaldo nehezen viseli, ha nem megy neki a játék.

Fotó: Eurosport

Ronaldo jelenleg 31 millió eurót keres egy idényben, messze a legtöbbet az olaszok keretében. Persze a támadó még mindig számos góllal járul hozzá a csapat teljesítményéhez, szerepe azonban ennél ellentmondásosabb a keretben. Helyét már a korábbi edzők sem igazán találták a felállásban, ezt a problémát pedig úgy tűnik, Pirlo sem tudta igazán megoldani, Ronaldo szerepeltetése így a csapat egyensúlyának rovására megy. 
Innen nézve már kevésbé meglepő, hogy felerősödtek Torinóban a portugál távozását szorgalmazó hangok. Giovanni Gigli, a Juve egykori elnöke például egyértelműen ebben látja a megoldást:
"Nagy bajnok, de egyszerűen túl drága. Most a Juevntuson a sor, 1 milliót fizetnek neki gólonként. (A klubelnök Andrea) Agnellinek önkritikusnak kell lennie."
Így tehát a Juve elhagyása teljesen reális lehet Ronaldo számára, a kérdés persze, hogy hova tovább ebben az esetben? Itt jön képbe a Real Madrid, és egy másik önkritikus elnök, Florentino Perez. Amikor 2018-ban a portugál játékos távozott, rövid úton kiderült, hogy ezt részben az elnökkel való konfliktusa miatt tette, állítólag nem érezte a bizalmat a csapat részéről. Perez azonban ha úgy adódik, nem fél felülbírálni saját korábbi döntéseit, (korábban így tette a lemondó, majd visszatérő edző, Zinedine Zidane esetében is), az elnök pedig állítólag belátta, hogy hiba volt nem ragaszkodnia a klasszis támadóhoz. 
A kapcsolatfelvétel állítólag már meg is történt a felek között. Úgy hírlik, Jorge Mendes, Ronaldo hírhedt ügynöke informális megbeszélésen vett részt a klubbal, hogy felmérje a helyzetet. Az üzletnek persze még számos buktatója lehet, hiszen Zidane jövője sem biztos Madridban, ahogy az adózási feltételek is kedvezőtlenebbek Spanyolországban, de ha Perez akar valamit, akkor ilyen akadályok ritkán állnak az útjába. 

ronaldo-real-zidane.jpg

Fotó: Eurosport

A spanyol sajtó az utóbbi napokban mindenesetre felkapta a sztorit, legutóbbi sajtótájékoztatóján Zidane-t is megkérdezték a portugál klasszis visszatéréséről. A francia edző válasza ugyan óvatos, de azért némiképp sokat sejtető volt:
"
Mind tudjuk ki ő, mit tett a csapatért és mennyire szeretik itt.
Ő csodálatos. Jelenleg viszont a Juve játékosa és ott is remekül teljesít. Nem mondhatok semmit arról, amit a média állít, hiszen most ott játszik, ezt pedig tiszteletben kell tartanunk."
Tisztelet ide vagy oda, úgy tűnik ebben az üzletben az összes fél részéről meglehet az akarat, hogy összejöjjön a klubváltás. Ha pedig Ronaldo visszatér Madridba, az kétségtelenül a nyár egyik (ne felejtsük el, napirendben van a lejáró szerződésű Lionel Messi csapatváltása is) legnagyobb üzlete lehet .
részben via Marca
La Liga Santander
Kutyabarát stadion gondolatával kacérkodik a spanyol élvonal újonca
25/06/2022 - 15:50
La Liga Santander
Kinyitotta a pénztárcát a Real Madrid, 100 millió eurós tehetséggel erősíti a középpályát
11/06/2022 - 12:27