Dani Carvajal visszaesésével folytatódott a Real Madridot sújtó sérüléshullám. A 22-es keretből nyolcan sérültek jelenleg, mely több, mint a harmada (egész pontosan 36,33 százaléka) a rendelkezésre álló játékosoknak. A vészharangot már nemcsak Zinédine Zidane, hanem az orvosok is megkongatták.


Jól jött ki a sorozatterhelésből a Real Madrid – már ami az eredményeket illeti –, a nyolc nap alatt lejátszott mindhárom bajnokiját megnyerte, ilyen szériára pedig ebben a szezonban még nem volt képes a La Ligában. Ami nem jött viszont egyáltalán jól a fővárosiaknak, az az éppen visszatérő Dani Carvajal rásérülése: már a 28. percben le kellett cserélni vasárnap a Valencia ellen a hátvédet, aki a jobb combjában szenvedett izomsérülést.
Hiába megy jól mostanában a Realnak, a számukra jövő héten folytatódó Bajnokok Ligájával még nagyobb lesz a nyomás meglévő játékosain, az eddig keveset próbált fiatalokat pedig nem valószínű, hogy bevetné Zinédine Zidane a legrangosabb európai kupasorozatban. Így persze még nagyobb az esélye egy újabb sérülésnek, melyet nagyon megsínylene a már így is szűkös keret.
La Liga Santander
Az első dominók már ledőltek, a Barcelona számára azonban most kezdődik a nyár nehezebb része
06/07/2022 - 16:13
Álvaro Odriozola és Rodrygo Goes (illetve ugye Carvajal, neki négy hónap alatt ez a harmadik) combja sérült, Federico Valverde, Eden Hazard és Marcelo izomsérüléssel bajlódik, Sergio Ramos térdében a porcot operálták meg nemrég, valamint Éder Militão sem bevethető. A vezetőedző már a Valencia elleni mérkőzés előtt elismerte, súlyos gondokkal küzdenek e téren, s ez már nem balszerencse, a bajok pedig tovább tetőztek.
„Nem értem, miért ennyi a sérültünk, de aggódok. Ha elveszítek egy játékost, az edzőként nagyon zavar. Nagyon sajnálom Carva visszaesését, 25 percig jól játszott és nagyon fontos játékosunk. Nem mennék most bele a sűrű naptár témájába, így is elég nagy nálunk a káosz az egészségügyi gondok miatt. Az okokat azonban tényleg nem tudom, megyünk tovább”
– nyilatkozta Zidane.
A védő újbóli kiesésével már a negyvenedik (!) fizikai problémát regisztrálták a Madridnál a szezonban, ez összesen húsz játékost érintett. Az első csapatból csak Andriy Lunin, Casemiro, Ferland Mendy és Vinícius Júnior nem járt valamilyen sérüléssel az orvosnál – írja a Marca. Nem meglepő, hogy a fentiek a legmagasabb számok idén a La Ligában. Negyven sérülésük mellett eltörpülnek a listavezető Atlético Madrid gondjai (15) vagy a Sevilláé (18), míg bár a Barcelonánál is „csak” 25-öt regisztráltak eddig, ők főleg amiatt vannak hónapok óta gondban, hogy ezek nagy részét a védelem szenvedte el. Az ijesztő adatok, valamint Hazard és Carvajal visszaesése jelzi, komoly gondok vannak e téren a klubnál. A belga válogatott orvosa egyébként azt mondta honfitársa esetéről: „a sérülések ördögi körébe került”. Erről beszélt a híres madridi orvos, Pedro Luis Ripoll is a Marcahonlapján.
„Reagálnunk kell erre a szituációra, és mélyebbre ásni a problémát keresve, hogy a Real egyenlő feltételekkel versenyezzen ellenfeleivel szemben valamennyi sorozatban. Az okok hónapokkal ezelőtt gyökereznek, de most jönnek a következmények. Nagyon nehéz kezelni már a helyzetet és kilépni belőle. Mindenképpen el kell kerülni, hogy kialakuljon egyfajta pszichózis a csapaton belül a sérülésektől való félelemtől, mert abból csak zavar és dekoncentráltság keletkezik a pályán. Egyénileg kell vizsgálnunk a játékosokat, a tréningek elkezdésekor is külön foglalkozni velük, és betartani a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség orvosi csapatának szabályait, mely szerint legalább hat, teljes értékű edzés után térhessen csak vissza a pályára az adott labdarúgó. Most kell szigorúnak és elővigyázatosnak lenni.”
Kedden éppen a rivális Barcelona szolgáltatott ellenpéldát a FIFA említett előírására: Gerard Piqué térdszalagszakadását követően (nem operálták, konzervatív kezeléssel gyógyult meg a vártnál korábban), négy közös edzés után kezdő volt a PSG ellen. Bár rásérülés nem törtènt, az eredmény önmagáért beszél: a védő segítségével (is) szaladt bele egy méretes zakóba (1–4) otthon a katalán együttes.
La Liga Santander
Kutyabarát stadion gondolatával kacérkodik a spanyol élvonal újonca
25/06/2022 - 15:50
La Liga Santander
Kinyitotta a pénztárcát a Real Madrid, 100 millió eurós tehetséggel erősíti a középpályát
11/06/2022 - 12:27