Jorge Valdano szerint megkérdőjelezi Martin Ödegaard mentalitását, hogy a játékos a klubváltásban látja a több játéklehetőség esélyét. Az egykori támadó úgy látja, a fiatal norvégra szüksége lenne a madridi klubnak, és fel kellene vennie a kesztyűt a Luka Modric-Toni Kroos duóval. Valdano védelmébe vette Zinedine Zidane-t is, szerinte a hullámzó játék ellenére nem érdemes kételkedni benne.


Martin Ödegaard megdöbbentően fiatalon, már 15-16 éves korában húzóembernek számított a Strömsgodsetben, és szó szerint sorban álltak érte a legnagyobb európai klubok. Végül a Real Madrid csapott le rá, és a klub második csapatában eltöltött éveket követően két éven át Hollandiában futballozott, mielőtt a Real Sociedad színeiben egy topligás bajnokságban is letette volna névjegyét. A mostani idénynek abban a reményben futott neki, hogy megszilárdítja helyét a Real Madridban, ám ez mindeddig nem sikerült neki.
Az idény elején még kapott lehetőséget Zinedine Zidane-tól, de a szezon előrehaladtával fokozatosan a háttérbe szorult, miután a háromszoros BL-győztes edző inkább a jól bevált, rutinos játékosoknak szavazott bizalmat. A norvég középpályás minden sorozatot figyelembe véve 367 percet töltött a pályán, ezeken sem gólt, sem gólpasszt nem sikerült elérnie. Az utolsó csepp az lehetett a pohárban, hogy a harmadosztályú Alcoyano ellen már a keretbe sem nevezte Zidane, ezt követően jelezte is a vezetőség felé a távozási szándékát.
La Liga Santander
Az első dominók már ledőltek, a Barcelona számára azonban most kezdődik a nyár nehezebb része
4 ÓRÁJA
Martin Ödegaard elvágyik Madridból, Zidane nem engedné | Eurosport
A már 22 éves norvég ex-csodatini szerint sok minden történhet még februárig. Még egy fél szezont sem telt el azóta, hogy Martin Ödegaard visszatért Madridba, máris távozni akar. A Marca keddi beszámolója szerint „az események gyökeres fordulata következett be", ami a jelenlegi helyzethez vezetett.
Valdano aggasztónak tartja a futballista gondolkodásmódját. "Arra a minőségre, amellyel ő rendelkezik, szüksége van a mostani Real Madridnak. Nem hinném, hogy Ödegaard rosszul játszott volna. Talán egy kicsit túl konzervatív volt, kevés bevállalós megoldást mutatott, ugyanakkor hiányzott belőle a türelem, hogy a klubnál folytassa. Ahol olyan sztárjátékosokkal kell versenyeznie, mint Modric és Kroos. Aggódom a mentalitása miatt. Nem méltó egy Real Madrid-játékostól, hogy így távozzon, hogy ne legyen benne türelem."
"Nem akármilyen játékosok vannak előtte. Meglepett, hogy elhagyná a klubot, üresen hagyva a saját helyét mások számára"
- vélekedett a korábbi támadó.
A fiatal játékosok helyzete és a csapat hullámzó teljesítménye miatt Zidane jövője is bizonytalanná válhat Madridban. Miközben a klub elsősorban az Ödegaardhoz hasonló, fiatal játékosokra kíván építkezni az átigazolások alapján, az edző inkább a jól bevált bizalmi embereire számít. Így viszont sorban veszít el olyan tehetségeket a Real Madrid, akikben egyébként valóban nagy potenciál rejlik, és amit más klubokban kamatoztatni tudnak. Ödegaard lehet a következő, aki közel áll ahhoz, hogy az Arsenalhoz szerződjön, igaz, egyelőre csak kölcsönben.
Valdano ugyanakkor a védelmébe vette Zidane-t, szerinte az szóba sem jöhet, hogy idény közben váljanak meg tőle. Főleg nem a Király-kupából való kiesést követően, amely mindig is másodlagos fontosságú sorozat volt a Real Madrid történetében. "Soha nem kérdőjeleznék meg egy Zidane-hoz hasonló edzőt. Nem jól jel, ha kirúgnak szezon közben egy edzőt. Védeni kell a klub imidzsét is. Az Alcoyano elleni mérkőzés csapás volt, megaláztatás, de a Real Madrid számára soha nem okozott traumát, ha kiesett a kupából" - fogalmazott.
via goal.com
La Liga Santander
Kutyabarát stadion gondolatával kacérkodik a spanyol élvonal újonca
25/06/2022 15:50
La Liga Santander
Kinyitotta a pénztárcát a Real Madrid, 100 millió eurós tehetséggel erősíti a középpályát
11/06/2022 12:27