Érdekes interjút adott Gerard Piqué, amelyben többek között a spanyolországi játékvezetői kar Madrid iránti elfogultságáról is beszélt. A védő szerint a bírók többsége madridi kötődésű, ezért - akár tudat alatt - de inkább a fővárosi kluboknak kedveznek a bajnokságban. Mindezek ellenére azt állítja: egyáltalán nem rossz a viszony a Barcelona és a Real Madrid játékosai között.


Piqué mindig is olyan futballista volt, aki szívesen elmondta a véleményét különböző témákban, függetlenül annak érzékenységétől. Ezúttal a Post United műsorában tűnt fel, és egyebek mellett a játékvezetésről is kifejtette a véleményét. A Barcelona védője szerint a bírók elfogultak a Real Madrid irányába, ám ezen nem kell csodálkozni, a nagy részük ugyanis erősen kötődik a régióhoz. A védő nem egy nagy összeesküvést lát a háttérben, szerinte simán előfordulhat, hogy öntudatlanul ítélnek a Madrid javára kétes esetekben.
"Egyszer azt mondta egy korábbi játékvezető, hogy a bírók 85%-a madridi" - jelentette ki a védő. "Így hogy nem fognak a Madrid javára ítélni? Még ha csak tudat alatt is, de hogy nem fognak többet adni az egyik csapatnak, mint a többieknek? Tisztelem a játékvezetők professzionalizmusát, tudom, hogy a tőlük telhető legjobbat nyújtják, azonban felmerülnek kétségek." Amint azt a goal.com is kiemeli, a mostani szezonban szinte azonos mértékben büntették a Barcát és a Realt: mindkét csapat 36 sárgát kapott, illetve a Madridnak egy kiállítottja is volt.
La Liga Santander
Az első dominók már ledőltek, a Barcelona számára azonban most kezdődik a nyár nehezebb része
06/07/2022 - 16:13
Piqué véleménye a katalánok belügyei miatt is érdekes, főként, hogy a védő egy napon alighanem az elnöki székért is harcba száll majd. Már most is határozott véleménye van arról, hogyan kell vezetni egy klubot, érdekes módon ráadásul épp a riválist hozta fel pozitív példaként. Piquétől ugyanis megkérdezték, részben Messi szerepére utalva, nincs-e túlzott hatásuk a játékosoknak a különböző döntésekre, akár egy-egy tárgyalásnál. Piqué szerint egy megfelelően irányított klubnál fel sem merül a játékosuralom lehetősége.

Piqué és Ramos a pályán kívül jóban vannak.

Fotó: Eurosport

"Nem hinném, hogy így lenne. Van egy bizonyos jelenlétük és elmondhatják a véleményüket is, és onnantól kezdve a döntések így is, úgy is alakulhatnak. Amikor van egy nagyon erős vezetőség vagy egy elnök, aki világos elképzelésekkel rendelkezik, a játékosok nagyon kevés beleszólási lehetőséggel rendelkeznek. Vegyük például Sergio esetét a szerződéshosszabbítással. Amikor erős elnök van, aki döntéshozatali jogkörrel rendelkezik, és rá akar lépni egy bizonyos útra, a játékos nem sokat tehet" - állapította meg.
Bár a pályán olykor tapintani lehet a feszültséget, ha a Real Madrid és a Barcelona egymás ellen játszik, a valóságban egyáltalán nincsenek rossz viszonyban az ősi rivális játékosai. "Beszélgettem Ramosszal, de persze nem a szerződéséről. Elég jól kijövünk. A Madriddal általánosságában is nagyon jó a kapcsolatunk. Cseréltem már mezt a játékosaikkal, vannak otthon Real-mezeim. Van egy Cristianótól, Karimtől, Ramostól. Csak egy pár. Az persze már túlzás lenne, ha fel is vennék egyet" - jelölte ki a határokat a védő.
Rendszeresen visszatérő beszédtéma a Barcelonával kapcsolatban, hogy érdemi pótlás nélkül elengedték Luis Suárezt, ráadásul az egyik közvetlen riválishoz, a spanyol bajnokságot 10 ponttal vezető Atlético Madridhoz. Az uruguayi nagyszerűen teljesít ebben az idényben, 16 mérkőzésen 14-szer volt eredményes, emellett két gólpasszt is kiosztott, és kicsivel féltáv után vezeti a góllövőlistát. Piqué meglehetősen szárazon felelt a Suárezzel kapcsolatos kérdésre: "Azt kellene megkérdezni, aki elengedte őt. Ez nem az én hibám."
via goal.com
La Liga Santander
Kutyabarát stadion gondolatával kacérkodik a spanyol élvonal újonca
25/06/2022 - 15:50
La Liga Santander
Kinyitotta a pénztárcát a Real Madrid, 100 millió eurós tehetséggel erősíti a középpályát
11/06/2022 - 12:27