Lassan ott tartunk, hogy az egyenes kieséses szakaszban felesleges lejátszani a 90 perceket. Az unalomig ismert "csak gólt ne kapjunk" taktika, a túlzott óvatosság túlburjánzását láttuk a brazíliai nyolcaddöntők során, így a csoportkör kiemelkedő meccseit követően most sokáig kifejezetten "takarék-módban" haladt a vb.
Ehhez képest éles kontrasztként szolgáltak a találkozók hosszabbításai. Volt belőlük bőven, hiszen a nyolc párharcból ötször (!) kellett a 2x15 perces hosszabbításra bízni a döntést - kétszer ráadásul még büntetőkig is eljutottunk. Itt aztán potyogtak a gólok. Persze ilyenkor már mindenki fáradtabb és könnyen becsúsznak a hibák, de mégis feltűnő, hogy az utolsó három párharc összes (!) gólja az extra játékrészekben született. A német-algériai, az argentin-svájci és a belga-amerikai találkozó egyaránt 0-0-val zárult a rendes játékidőben, a ráadásban viszont összesen hét gólt hoztak össze a csapatok.
Most fordult elő első alkalommal a vb-k történetében, hogy a legjobb nyolc közé csak csoportgyőztesek kerültek be. Bár több párharcban is rezgett a léc (ld. Chile kapufája a 120. percben, Mexikó balul sikerült utolsó hat perce), ám végül mindenhol bejött a papírforma...
Euro 2020
Eljátszotta kétgólós előnyét, végül mégis nyert Hollandia
10 ÓRÁJA
A sok unalmas 0-0 után kifejezetten élvezet volt nézni a belga-amerikai meccs ráadását, amely a világbajnokság egyik legjobb fél óráját hozta - még ha késő estig is kellett fennmaradni miatta. Mindkét csapat bátran támadva, gólratörően játszott, percenként alakultak ki a gólhelyzetek. "Labdarúgás, én így szeretlek" harsanhattunk volna fel és igazunk lenne. Vajon miért nem lehet már az elejétől fogva így játszani? Miért kell a bunkerfocit erőltetni, amikor így is lehet űzni ezt a nagyszerű, mára az egész világot lázban tartó játékot?
Mi lenne, ha végre egyszer nem behúzott kézifékkel indulnának harcba a csapatok?
Euro 2020
Az osztrákok a hajrában szerzett két góllal verték az újonc macedónokat
13 ÓRÁJA
Euro 2020
A magyar válogatott tagjait is sokkolta Eriksen esete
15 ÓRÁJA