Mikor Antonio Contét kinevezték szövetségi kapitánynak, az olasz labdarúgás vezető megújulásról beszéltek. Úgy azonban elég nehéz lesz megújulni, ha az olasz játékosok alig játszanak. Kiből válogasson Conte? Egészen megdöbbentő, de a Serie A első fordulójában a pályára lépő labdarúgók 55%-a volt légiós. Ha cseréket is figyelembe vesszük, ez a szám 56% fölötti.

A legolaszosabb és a legtöbb légióst foglalkoztató klubok. A statisztikából hiányzik a Sassuolo (11 olasz) és a Fiorentina (11 külföldi) csapata. Feketével a légiósok, narancssárgával a hazai játékosok. (Grafika: Gazzetta)

Fotó: Eurosport

Ha a két torinói együttest vizsgáljuk, a pályára lépő játékosok 73%-a volt külföldi...egészen hihetetlen. Hogy lehessen összehasonlítási alapunk, nézzük a többi nagy európai bajnokság első játéknapján, milyen volt a légiósok és a hazai labdarúgók aránya:
Euro 2020
Sima győzelmet arattak a belgák Szentpéterváron az oroszok ellen
7 ÓRÁJA
FRANCIAORSZÁG: 124 hazai játékos, 96 légiósSPANYOLORSZÁG: 137/83NÉMETORSZÁG: 88/110ANGLIA: 74/146Olaszország: 121/99
Az olasz válogatott közben megkezdte a felkészülést a hollandok elleni felkészülési meccsre. Bariban az érdeklődés tényleg óriási. Elővételben már 37.000 jegy elfogyott. Antonio Conte sem hagyta szó nélkül az 1. fordulóban látottakat. De sokat ő sem tud tenni. "Addig nem szabad várni, hogy mindössze 22 hadra fogható olasz játékos maradjon az élvonalban" - jegyzi meg a Gazzettának. Lehet, a helyzet azért ennyire nem súlyos. De tényleg aggasztó.
Euro 2020
A sokkoló események után a finnek legyőzték Dániát
9 ÓRÁJA
Euro 2020
Eriksen állapota stabil, 20:30-kor folytatódik a dán-finn mérkőzés
11 ÓRÁJA