Arsene Wenger úgy véli, Harry Kane-nek nem feltétlen kéne mondjuk a Manchester Unitedhez igazolnia, hogy nagyobb célokért küzdhessen.

Ritka, amikor egy, az Arsenalhoz ezer szálon kötődő játékos, edző, ex-menedzser ad tanácsot a legnagyobb észak-londoni rivális egyik labdarúgójának, és vice versa. Most ez a helyzet, mert az Arsenalt 22 szezonon át irányító Arsene Wenger, aki piros-fehér fonalból horgolta a lelkét, azt tanácsolta a Spurs legnagyobb értékének, Harry Kane-nek, hogy alaposan gondolja át a következő lépését, és maradjon nyugodtan jelenlegi klubjánál, ahelyett, hogy eligazolna onnan.
Kane jövője a Spursnél sok vita tárgyát képezte az elmúlt hónapokban is, annak ellenére, hogy még mindig több mint három év van hátra jelenlegi szerződéséből, amely 2024. június 30-ig érvényes. A hírek szerint a Manchester United busás ajánlatot fog tenni érte a nyáron a Tottenhamnek, a 27 éves támadó pedig nyilván végre trófeákat is nyerne a sok üres kézzel zárt szezon után.
Labdarúgás
Messi és Cristiano Ronaldo közös képéről titkos részletek kerültek elő
EGY ÓRÁJA
Wenger úgy gondolja, hogy a jelenlegi legjobb angol középcsatár a különböző címekkel kapcsolatos céljait Észak-Londonban is megvalósíthatja.
"A Tottenham olyan helyzetben van, hogy ambiciózus lehet, és talán nem csak a mai helyzet alapján kellene megítélnünk a szituációt. A Spurs decemberben még a Premier League tabelláját is vezette. Ez néhányszor akkor is előfordult, amikor még az Arsenalnál voltam. Csak Kane tudja felmérni a helyzetet. Egy ilyen játékost, mint ő, mindig más klubok is csábítanak, így fel kell mérnie, hogy neki magának melyik megoldás lenne a legjobb. Mostanáig ő volt a Tottenham első számú gólszerzője. Ahogy az angol válogatottban is az."
Nagyon tisztelem az elkötelezettségét és a minőséget, amit képvisel. Amiért nekem most is tetszik, az az, hogy 10-es ként is játszhat, mert a gólpasszok minősége és a gondolkodási sebessége, valamint a gyorsasága a hosszú labdákért kivételes.

Harry Kane 27 gólnál jár már a szezonban

Fotó: Getty Images

Ha esetleg a United mégsem kívánna tárgyalni Kane-ről a nyáron, az angol válogatott csatárnak lehetősége nyílhat egy másik lehetőségre Spanyolország egyik topklubjánál. A Real Madrid is lépést tehet Kane megszerzése érdekében, mivel Zinedine Zidane igyekszik megerősíteni támadósorát, a Realnak pedig potenciálisan szabad pénzeszközök állnak majd rendelkezésre, miután tavaly nem költött.
A Tottenham első teljes szezonja José Mourinho vezetésével enyhén szólva is viharosan alakul: a legjobb négybe kerülésért nagy harcot vívnak a PL-ben, már az FA-kupából és az Európa-ligából is kiestek, a Dinamo Zagrebbel szemben ráadásul 2-0-ra megnyert első meccs után hullottak ki, és Mourinho a kínos búcsú után is csak magát fényezte önfelmentő módon, miközben a teljes felelősséget rátolta a játékosaira, akiknek a felkészítéséért egyedül ő felel.
Mivel a Spurs csak három ponttal van lemaradva a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helytől kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt, még bőven maradtak nagy céljaik, főleg, hogy vár még rájuk a Manchester City elleni Ligakupa-döntő is.
Ha a Spurs - meglepetésre - meg tudná nyerni az utóbbi sorozatot, amivel 13 év után nyerne valamit, és a BL-szereplést is kivívná a gárda, Kane-t talán még meg lehet győzni arról, hogy legalább még egy évig maradjon ott, ahol van.
via goal.com
Foci-vb
Ma a foci-vb-n: Ronaldo száz százalékos lehet, Ghána visszavághat 2010-ért
2 ÓRÁJA
Foci-vb
Németország kiesett, Japán legyőzte a két nagyágyút és csoportelső
11 ÓRÁJA