A Manchester City, a Manchester United vagy a Real Madrid jöhet szóba első körben.

Az Athletic cikke szerint Harry Kane csalódott a trófeák hiánya miatt a klubban, és mivel az észak-londoniak egymást követő két évben maradhatnak le a Bajnokok Ligájáról, inkább eligazolna a Tottenhamből.
A múlt héten az angol válogatottnál töltött időszaka alatt arról nyilatkozott, hogy elkötelezte magát amellett, hogy a lehető legjobban szeretné befejezni a szezont a klubjával, és majd a hazai Európa-bajnokság után meglátja, merre tovább.
Premier League
Itt a piros, hol a piros: miért nem állították ki a Liverpool védőjét lemészároló Kane-t?
20/12/2021 18:50
"Úgy gondolom, hogy erre most nehéz választ adni. Igyekszem a lehető legnagyobb mértékben távol maradni a spekulációktól. Teljes mértékben arra koncentrálok, hogy mostantól a nyár végéig a pályán végezzem a munkám, és akkor majd meglátjuk, mi következik."
És bár Kane-t elárasztják a potenciális kérők, nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz az eligazolás. Kane még csak a hatéves szerződése felénél jár, 2024-ig köti a kontraktusa a Tottenhamhez és így a Spurs megengedheti magának, hogy jelentős árcédulát csatoljon hozzá.
Valójában a Spurs várhatóan nem kevesebb, mint 120 millió fontért fogja eladni. Azzal a ténnyel együtt, hogy a Spurs tulajdonosa, Daniel Levy az egyik legkeményebb tárgyaló fél hírében áll, és Kane szinte pótolhatatlan értéke a csapatnak, az angol válogatott csapatkapitánya nem biztos, hogy megkapja a lehetőséget a távozásra ezen a nyáron.

Harry Kane

Fotó: Getty Images

De van precedens. A Spurs eladta Gareth Bale-t a Real Madridnak, amikor a walesi a legjobb formájában volt, és azt a 85 millió fontot arra használta, hogy újra befektessen egy olyan csapatba, amely hat évvel később a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott.
A világjárvány kedvezőtlen pénzügyi hatásai ellenére a Manchester Unitedhez és a Manchester Cityhez hasonló kluboknak továbbra is jelentős erőforrások állnak rendelkezésükre, és Kane irányába mozdulhatnak, a City különösen azért, mert Sergio Agüero távozik Manchester kék feléből. És külföldön is van érdeklődő, a Real Madrid biztosan ott lesz a kérők között.
Ahogy az Athletic írja, a Spurs úgy véli, hogy Kane semmilyen áron nem eladó, és egyelőre nem világos, hogy bármely klub, még a City is fontolóra venné-e egy ilyen összeg felajánlását ezen álláspont megváltoztatására ebben a kihívást jelentő gazdasági helyzetben.

Harry Kane

Fotó: Getty Images

Különösen, ha lehetőség van a PSG-ben brillírozó Kylian Mbappé, illetve a Borussia Dortmundban szereplő Erling Haaland megszerzésére, akik 22, illetve 20 évesen lényegesen fiatalabb és így távlatosabb lehetőségeket képviselnek, és amikor az Inter pénzügyi problémái azt jelenthetik, hogy Romelu Lukaku, aki egyidős Kane-nel, szintén piacra kerülhet.
via Eurosport
Világbajnoki-selejtező UEFA
Gyakorlatilag megsemmisítette az angol válogatott az ellenfelét
15/11/2021 22:09
Labdarúgás
Négy kapura lövés, nulla gól – pocsék formában kezdte az idényt az angol válogatott klasszisa
26/09/2021 11:28