Őszintén szólva kevés dolgot érzek szánalmasabbnak a sportújságírásban, mint azt, ha valaki, aki magát újságírónak nevezi, földön fekvő embereket rugdos.
Talán csak azt, amikor valaki énmegmondtamozik. A nagy baj csak az, hogy a magyar labdarúgásról, illetve a Mészölyökről írni manapság gyakorlatilag képtelenség úgy, hogy valamelyik bűnt, de leginkább mindkettőt egyszerre az ember ne követné el. Bár az is igaz, hogy ők maguk, mint az ifj. Mészöly tegnapi 1-6 utáni interjújából kiderült, aligha tekintik magukat földön fekvőnek, így aztán mondhatni szabad a vásár.
Nem nagyon szálaznám, ifjabb Mészöly melyik mondata miért volt értelmetlen, melyikkel miként járatta le magát, mert azt egyfelől megtették már előttem mások, másfelől pedig mondatai - mert gondolatnak azért nem nevezném őket - olyan messze van a dolgok lényegétől, hogy szóra sem érdemes őket méltatni. Mint ahogyan azt sem, hogy ifjabb Mészöly (egykoron labdarúgóként a papa nyomán Kavics), ma valószínűleg azért nem a magyar válogatott szövetségi kapitánya, mert úgy gondolták (mármint ő és az édesapja), hogy majd először ezen a hazai rendezésű Eb-n domborít, és csak utána veszi át a felnőtt csapatot. És még csak az sem számít, hogy ehhez azt is el kellett intézni, hogy az 1-8-at követően, mindenki meglepetésére ne külföldi kapitányt válasszon az MLSZ, hanem olyan valakit, akit nyugodt szívvel el lehet zavarni bármikor.
Labdarúgás
Nem számíthat a Hertha egyik alapemberére Dárdai a hajrában
5 ÓRA
Az igazán fontos az az, hogy egy olyan országban, ahol idősebb Mészöly - picikét talán félreértelmezve a reklám fogalmát - óriásplakátokról vonhatja gyakorlatilag felelősségre a szurkolót, hogy miért nem megy ki a meccsre, egyszerűen nem számíthatunk semmi másra. És itt nem a felelősségre vonással van a baj, mert ott annyi történt, hogy kiadták a feladatot egy gyenge piárosnak, akinek nem jutott jobb mondat az eszébe. A gond azzal van, hogy valakik még mindig úgy gondolják, hogy az idősebb Mészöly jó lesz reklámarcnak. Hogy akik döntési pozícióban vannak, azok még mindig nem látják, hogy egyenes összefüggés van aközött, hogy idősebb Mészöly vihogva meséli, idősebb Albert miként vezette rá a kezére a labdát, egy bundameccsen, illetve aközött, hogy ifjabb Albert és ifjabb Mészöly gyengébb futballista volt náluk.
Hogy az ilyen jellemek ilyen jellemeket tudnak nevelni.
És akkor ha belegondoltunk abba, hogy az ifjabbak milyeneket fognak, akkor rájövünk, hogy tulajdonképpen nem is jártunk rosszul ezzel a 2-9-el.
Mert legalább a srácok haja jól állt.
Europa League
Az Arsenalt Bergkamp és Wenger megmentette 25 éve, most ki fogja?
6 ÓRA
Labdarúgás
Gulácsi 2025-ig hosszabbított a Leipziggel
7 ÓRA