Ma este a 2. fordulót rendezik a Serie A-ban, a frissesség kérdése azonban már döntő tényező lehet. Némileg ellentmondásosnak hangzik? Abszolút nem! Az első körben győzelemmel kezdő Juventus-Roma kettős ugyanis 28 játékosáról volt kénytelen lemondani a különböző válogatottbeli fellépések miatt, ezek a labdarúgók pedig több mint 164.000 kilométert utaztak az elmúlt napokban. Miközben órási sorozat vár mindkét csapatra, hisz a hónap végig 6 fontos fellépést (bajnokság+BL) kellene sikerrel venniük.
Vagyis a frissesség tényleg fontos lehet. A szeptember végig hátralévő időszakban, átlagosan 3 naponta lép majd pályára a Juve-Roma kettős . Elsőként ma este, két mindenféleképpen verhető csapat ellen.

A Juventus 13 válogatott játékosa 1194 percet töltött összesen a pályán és 91.652 km utazott az elmúlt napokban. A mérleg pozitív, a nemzeti csapatokban szereplők 16 győzelemmel, 4 döntetlennel és csak 1 vereséggel zártak. (Grafika: Gazzetta)

Fotó: Eurosport

Labdarúgás
Kihagyhatja a szezonhajrát Sergio Ramos
38 PERC
  • Empoli-Roma 
A Roma tavaly nem szerepelt nemzetközi kupában, ellentétben ezzel a szezonnal. Garciának tehát új oldaláról is meg kell ismernie a csapatát, és sok esetben a pihentetés eszközéhez kell nyúlnia. Ezt megteheti a francia edző, hisz kellően bő a keret. A közelgő BL meccs miatt Totti várhatóan nem kezd (a helyén Destro játszhat), de Pjanic padra ültetésére is mutatkozik némi esély. Ebben az esetben Ljajiccal 4-3-3-ról, 4-3-2-1-re állhatna át a Roma. A két klub között óriási a differencia az anyagi lehetőséget tekintve (a Roma 98, az Empoli 11 millió eurót fordít fizetésékre), ennek a pályán is meg kell mutatkoznia.
  • Udinese-Juventus
Az első körben Allegri számára minden jól és nyugodtan alakult, taktikailag sem láttuk sok változást. A Conte féle játékrendszer nagyjából működött, igaz kevesebb letámadással, és némileg több labdabirtoklással. A 3-5-2-es felállás Udinében sem változik, Evra végre élesben is bemutatkozhat. A Juvéban továbbra is rengeteg a hiányzó (a védelemből Chilellini, a támadósorból Vidal sem bevthető), Morata legalább már ott ül a padon. Az Udinesét az a Stramaccioni vezeti, aki 2012. novemberében az Inter vezetőedzőjeként, elsőként tudott győzni az új Juventus stadionban. (ITT a video)

Empoli-Roma és Udinese-Juventus: a várható kezdőcsapatok. /panchina=kispad, ballottaggi=esély a játékára, squalificati=eltiltottak, indsp.=nem áll rendelkezésre/ (Grafika: Gazzetta)

Fotó: Eurosport

A Serie A számokban:
3 - Az új Juve stadionban eddig háromszor játszott az Udinese csatára Antonio Di Natale, de egyszer sem szerzett gólt.6,5 - Az Empoli csapata 6 millió eurót költ a játékosai fizetésére ebben az idényben. Daniele De Rossi 6,5 milliós keresetével, a Serie A legjobban fizetett labdarúgója.18 - A FIGC új elnöke Carlo Tavecchio tervei szerint, 3 éven belül (a mostani 20 helyett), ismét 18 csapat szerepel majd az olasz élvonalban.19 - Tavaly mind a tizenkilenc hazai bajnokiját megnyerte a Juventus. A torinói csapat utoljára 2013. januárjában kapott ki  (1-2, Sampdoria) hazai pályán.
Labdarúgás
Van, aki szerint Mourinho római szerződése az egész olasz focit felpezsdíti
2 ÓRA
Labdarúgás
"Tűrhetetlen nyomásgyakorlás", amit az UEFA művel
3 ÓRA