Miközben a Bayern Münchennek Hans-Dieter Flick személyében érvényes szerződéssel rendelkező vezetőedzője van, a Hasan Salihimidzsiccsal nyílt vitában lévő szakember távozása miatt a klub lázasan keresi az utódot.
Karl-Heinz Rummenigge a minap bejelentette, csak akkor tudnak Flick távozási kérésének eleget tenni, ha megfelelő szakmai alternatívát nyújtó szakembert találnak a helyére. Németországi értesülések szerint a klub most megtalálta a megfelelő személyt.
Egy korábbi cikkünkben mi is foglalkoztunk a Flick várható távozásával generálódó edzőkeringőről, amiben központi szerep juthat Julian Nagelsmannak. Az RB Leipzig 33 (!) éves vezetőedzője ötödik idényét tölti a német labdarúgás legmagasabb osztályában, a Hoffenheim után a Leipziggel zsinórban másodszor is a Bundesliga ezüstérmes pozíciójában végez.
DFB-Pokal
A BVB kupagyőzelemmel búcsúztatja legendáját, Gulácsiék továbbra is trófea nélkül
TEGNAP 15:39
A jelenkor és borítékolhatóan a közeljövő legfelkapottabb edzőinek egyikét mostanság leginkább a Tottenham megüresedett kispadjával szokás hírbe hozni, sajtóhírek szerint azonban Nagelsmann egyelőre maradna a Bundesligában. Ebben az esetben pedig az egyetlen lehetséges opció az, hogy átüljön a Bayern München kispadjára.
Jól tudják ezt a bajor klubnál is, akik a Sky Sports német szerkesztőségének helyi információi szerint fel is vették a kapcsolatot Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapatával, sőt, az első beszámolók szerint a személyes feltételekben már sikerült is dűlőre jutni a trénerrel.

Julian Nagelsmann

Fotó: Getty Images

Mivel azonban Nagelsmannt szerződése 2023 nyaráig az energiaitalgyártó cég csapatához köti, a Bayernnek ki kell(ene) őt vásárolnia érvényes szerződéséből. A Leipzig pedig úgy van a dologgal, hogy ha már az edzőben felmerült a váltás gondolata, akkor fölösleges őt erőszakkal ott tartani, ellenben itt a lehetőség, hogy a kérőtől megkérjék a szakvezető árát.
A Bayern háza tájáról származó értesülések szerint ez az ár pedig az edzők tekintetében világrekordnak számító 30 millió euró, amely egy jó mezőnyjátékos árának is beillene. Túl sok ideje nincs a münchenieknek az alkudozásra, hiszen a bajnokságból mindössze három forduló van már hátra, a klub pedig szeretne még a nyári Európa-bajnokság előtt pontot tenni az edzőkérdés végére.
Mindez egybeesik a német szövetség érdekeivel is, ahol pedig a jelenleg még Bayern-mester Flick az elsőszámú (és talán egyetlen) jelölt Joachim Löw utódlására.

Julian Nagelsmann és Hans-Dieter Flick

Fotó: Getty Images

Münchenbe szerződésével Julian Nagelsmann egyébként tulajdonképpen hazatérne, hiszen a bajor fővárostól alig 60 kilométerre fekvő Landsberg am Lech városában született és nőtt fel, családja manapság pedig Münchenben él. Mindezek tetejébe a lehetséges váltás mellett szól még a Sky Sports által kikutatott szempont is, miszerint Nagelsmann Münchenben építkezik jelenleg is, az ingatlant pedig aligha vendéglátási célzattal építteti.
A Sky Sports német tudósítója megjegyezte, Nagelsmann fejében továbbra is ott motoszkál a Premier League jelentette kihívás, az angliai színrelépésre azonban egyelőre még nem kerül sor. Ehelyett a fiatal tréner maradna a Bundesligában, ebben az esetben pedig az „egyetlen logikus lépés”, ha Lipcséből Münchenbe igazol.
https://i.eurosport.com/2021/04/27/3122054.jpg
A családi, valamint az ingatlan kapcsolatok mellett más szálak is a bajor fővároshoz kötik az oda visszatérni készülő Nagelsmannt. Rövid játékospályafutása alatt játszott a városban, igaz nem a Bayernben, hanem a régi Olimpiai Stadionban és az Allianz Arénában is társbérlő 1860 Münchenben.
Amikor pedig utánpótlás edzőként már nevet szerzett magának Németország-szerte, 2016-ban a Bayern megpróbálta őt Münchenbe csábítani, hogy vegye át az egyik korosztályos csapat irányítását. A fiatal edzőnek volt mersze akkor nemet mondani a német rekordbajnoknak, pedig Matthias Sammer akkori sportigazgató, valamint Pep Guardiola, az akkori vezetőedző is győzködte őt az állásinterjú alkalmával.

Julian Nagelsmann, Josep Guardiola

Fotó: Getty Images

Az idő Nagelsmann-t igazolta, a jelek szerint ugyanis alig öt évvel később topedzőként, több mint 200 Bundesliga mérkőzéssel a háta mögött, immár vezetőedzőnek érkezik Münchenbe. A Nagelsmann-Bayern kapcsolatot egyelőre egyik fél sem erősítette meg hivatalosan, mindazonáltal most már komoly fordulatnak kellene beállnia az ügyben, hogy a bajor sztárcsapat ne a 33 éves edző vezetésével vágjon neki a következő idénynek.
Forrás: skysports.com
Bundesliga
Óriási edzőkeringő: a Bundesliga első hét csapata egyaránt edzőt válthat
30/04/2021 18:08
Labdarúgás
Lewandowski: Flickkel történelmi tettet hajtottunk végre együtt
28/04/2021 10:16