Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én sohasem szerettem csere lenni. Semmilyen sportágban, de különösen nem fociban. Az élet ugyanakkor hozhatja úgy, hogy az ember nem tartozik a legjobbak közé, de a játék öröme, a csapatszellem mégis ott tartja a pályán, hiszen olykor a partvonalon kívülről beszállva is lehet nagyot alkotni. Erre most kiváló példá(ka)t látunk a brazíliai világbajnokságon, ahol sorra jönnek azok a sorsdöntő gólok, amelyet a meccseket a kispadon kezdők érnek el.
Közvetlenül egy fárasztó és hosszú klubszezon után rendezik a tornát, ahol ráadásul a meleg sem segíti elő az európai klubfutball klasszisainak gyors regenerálódását. Nem véletlen, hogy a hajrában érkező friss erők új lendületet hozhatnak és a később beálló játékosok a hetven-nyolcvan perc alatt elfáradó védők között hatékonyabban tudnak odaérni a helyzetekhez. Az idei világbajnokság egészen extrémen alakul ilyen vonatkozásban (is), hiszen a meccsek fele (32) után már elmondhatjuk, hogy több gólt lőttek a cserék, mint négy éve Dél-Afrikában.
Bár több kapitány is jó érzékkelt nyúlt a kispadon ülő embereihez, a belgák vezetőedzője,
Marc Wilmots
még közülük is kiemelhető. A H-csoportban két győzelemmel álló - és már továbbjutó - csapat mindhárom eddigi találatát ugyanis cserejátékos szerezte: Algéria ellen Fellaini és Mertens góljával fordítottak az utolsó húsz percben, míg az oroszokat a 88. percben szerzett Origi góllal gyűrték le.
Labdarúgás
Kikapott az MU hazai pályán, bajnok a Manchester City
9 ÓRA
A 2010-es dél-afrikai vb-n összesen 15 olyan gól született, amelyet cserejátékos szerzett, most pedig már a második csoportkör végére (a portugál Valera amerikaik elleni "last minute" egyenlítő góljával) elértük a 16-os számot. Hétfőn este aztán még két holland (Fer és Memphis) és egy spanyol (Mata) gól lett megint egy csereember érdeme, így szépen haladunk afelé, hogy a cserék kiválasztása és időzítése a 2014-es vb egyik emlékezetes taktikai fegyverévé váljon. Ehhez persze kellenek azok a játékosok is, akik nem sértődötten ülnek le a padra, hanem képesek a "már megint nem vagyok kezdő" apátiáját félretéve a nekik szánt 20-30 percet meglovagolni. Ilyen csodálatos hangulatban persze én is sok mindent (be)vállalnék. Talán még a csere cseréje vagy a labdaérintés nélkül beálló időhúzó csere feladatköre sem derogálna...
Labdarúgás
Megnyerted a bajnokságot? A jutalmad, hogy két hónapig nincs fizetés
18 ÓRA
Premier League
Cavani további egy évig marad a Unitednél
TEGNAP 17:39